onsdag, november 03, 2010

Det är skillnad på folk och folk

"Varken när det gäller de tre resor som Arkelsten bjudits på eller den vätgasbil hon lånat bedömer Stetler att det kan vara fråga om mutbrott"

Att en moderat miljötalesman, sprungen ur överklassen, låter sig bjudas på utlandsresor av ett multinationellt bolag som har ett direkt ekonomiskt intresse av vilka beslut politikerna fattar, och att denne riksdagsman senare i sitt arbete talar väl om dessa bolag är i Sverige tydligen inte att betrakta som korruption.

Men när Mona Sahlin inbjuds att se tennis gratis, då skyndar sig samme åklagare att upprätta en anmälan och Aftonbladets Lena Mellin är snabbt ute och "tror att det är snubblande nära att Sahlin kan bli åtalad för mutbrott”
Kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn-Liljeroth var även hon hedersgäst på Stockholm Open. Men naturligtvis så är det endast Sahlin som skall utredas som varandes korrupt. Hon är nämligen inte bara sosse, vilket bara det kvalificerar henne som misstänkt mutkolv, utan hon är självaste "Toblerone-Mona"

Den inbjudne riksdagsledamoten är alltså mutad medan den likaså inbjudne borgerlige ministern, som ju i ännu högre utsträckning sitter på makten, inte anses vara det och inte alls omnämns i sammanhanget.
Det är nämligen skillnad på folk och folk, och allra mest skillnad är det på borgerlighetens fina politiker.

Det är kanske därför några moderater vill lagstifta bort Jantelagen. Hur man lagstiftar bort en lag som bara finns i tankevärlden och inte i någon lagtext framgår inte, men ska vi gissa på att propagandaminister Schlingman kanske har en strålningsapparat undangömd någonstans med vilken man kan hjärntvätta hela landets befolkning?

På tal om att hjärntvätta så har tokhögerns tankesmedja Timbro gnuggat geniknölarna igen: "Alliansens landvinningar måste dessutom följas upp med insatser som bryter sönder vänsterns dominans i svenskt samhällsliv. Då kan arbetet börja med att skapa ett borgerligt samhälle på djupet" skriver Markus Uvell, vd för Timbro på DN Debatt.

Eftersom borgerligheten förutom att äga den politiska och ekonomiska makten, även kontrollerar en absolut majoritet av våra medier, så måste det vara medborgarna själva som åsyftas i "vänsterns dominans". Vi ska alltså sluta tycka att det är bra med a-kassa, sjukförsäkring, mm.mm samt ett jämnställt och rättvist samhälle där vi alla hjälps åt och stöttar de som har det svårt.

Socialdemokratins historiska nederlag ger en öppning för en mer "nyanserad och mångfacetterad samhällsdebatt" skriver Uvell vidare "Rätt utnyttjad kommer denna öppning att kunna resultera i inte bara en borgerlig politik utan på sikt också i ett allt mer borgerligt samhälle, på djupet"

Ett mer borgerligt likriktat samhälle skulle alltså vara mer nyanserat och mångfacetterat än dagens samhälle?

Någon är i alla fall redan hjärntvättad.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Fredrik sa...

Jag läste en kul grej på en blogg. Den svenska kulturvänstern, den av högern så fruktade yttringen, består av Görand Greider och Åsa Lindeborg. två pers. öööh 8)

som sagt. någon är hjärntvättad. Men frågan kanske är: vem hjärntvättar?

Bert sa...

Tack för dessa insikter. Har tydligen hängt med lite för dåligt den senaste tiden. Monas tennistittande hade jag läst om, men inte Lenas.

M Björnfot sa...

Nu gick ju inte heller Lena ut i media och kritiserade Arkelsten för hennes resande, det gjorde ju däremot Mona. Den man bäddar åt får man ligga med när man kastar glas i stenhus.

Knapsu sa...

En gång har jag också "gått ut i media"
Det var när desperata tv-reportrar nästan med fysiskt våld stoppade mig för att få mig att säga något i kameran.

Annars får jag tacka för att du så bra bekräftar vad jag skrivit.

Anonym sa...

Jojo, M Björnfot han skriver fortare än han tänker. Och så "glas i stenhus" på slutet. Roande må jag säga.

/Meikäläinen

M Björnfot sa...

Meikäläinen, fullt avsiktligt, naturligtvis. Läs hela meningen en gång till.