fredag, november 05, 2010

Geoengineering mot global uppvärmningen?

Faktum är att det finns förslag på att pumpa upp svaveldioxid i stratosfären för att hejda den globala uppvärmningen. Detta genom att svaveldioxiden bildar små partiklar, aerosoler, som snabbt sprids och bidrar till att reflektera bort en lagom stor andel av den infallande solstrålningen.

Men har arbetet med geoengineering redan startat? Manipulerar myndigheterna redan idag vädret över hela jordklotet för att bromsa klimatförändringarna?
Sprids det ut farliga kemikalier i atmosfären för att påverka klimatet? I filmen talas det om radioaktiva ämnen som barium och strontium samt aluminium som regnar ner.

Vad är det de sprejar ut över världen?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Nu duschas väl Jorden oavbrutet av kosmiskt stoff som ramlar ner genom atmosfären? Ibland kommer större stenbumlingar också. Allt det nedfallet torde innehålla diverse grundämnen.

Svavel i atmosfären? Får mig att tänka på de syrahaltiga regnen som var på tapeten för kanske trettio år sedan. Svavel i atmosfären förvandlades till svavelsyra som inte var så hälsosam. Då slutade man att bygga högre skorstenar och började sätta in rökfilter i stället.

Kråksimuleraren sa...

Filmen blandar ju in allt möjligt, de aluminiumremsor som används av militära flygplan som vill avleda missiler, som bara skjuts ut som remsor när planen belysts av radarstyrda missiler, händer bara i krigssituationer. Den metall som det finns mest av i jordskorpan är ju aluminium, då borde det ju finnas på ytan också. De spår man ser efter flygplan är ju inte bara rök från motorer, fukt i luften samlas och bildar iskristaller när trycket ändras dessa iskristaller blir kvar länge då allt händer på hög höjd, oftast på över 8000 meters höjd. Att kineserna försökt få moln att regna längre bort från t.ex. OS området hörde man ju, men jag tror inte att det är nåt som händer ständigt.

Knapsu sa...

Äsch! Vad tråkiga ni är. Kan ni inte ställa upp och försöka vara åtminstone lite konspiratoriska?
:-)

K sa...

Näe, så länge det inte handlar om den här regeringen så hänger vi inte på! Vi är väl inte lättlurade heller! :)

Kråksimuleraren sa...

(Man måste klicka på namnförslaget som kommer upp också)