fredag, december 31, 2010

Som droppen urholkar stenen

Avslutningen på arbetsåret 2010 blev ett eftermiddagsskift på själva nyårsafton, så då kan man summera timmarna med storhelgstillägg i december till 40 stycken.
Plånboken grinar inte.

I bloggande stund så är det Raubtier på hög volym som gäller istället för nyårsfirande med krut och bomber. Varför kan ni läsa här.

I den numera utbytta mobilen hittades en bild på en "kundrelation" på den lokala sportbarens bekvämlighetsinrättning.

Som ett sammanträffande så avslutade man ju året med en speciell orderkörning till just denna kund.

Special


Att droppen urholkar stenen har väl alla hört, men att pappret urholkar stålet kanske inte är lika välbekant?
Inte för att det behöver påpekas, men överst en ny styrplåt och undertill den av pappersmassabanan nednötta.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

torsdag, december 30, 2010

1 Candela, cirka

Slangar och slingor. Sladdar, lampor och lysdioder. Somliga lägger uppenbarligen ner tusentals kronor i sina försök att skapa stämning i juletider.
Undrar om folk brukar knacka på och vilja komma in på discot?


När allt som egentligen behövs för att skapa riktig stämningsbelysning är minusgrader, en hink med vatten och stearinljus.



Denna vinter kan nog även skåningarna tillverka dessa fina ljuslyktor.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

måndag, december 27, 2010

Den stora bomben!

Så briserade den stora bomben vi väntat på: Jonte Hedström är klar för Asplöven!
Den ishockeyintresserade behöver knappast någon presentation av Hedström som började sin karriär i Skellefteå AIK men för den mindre initierade kan vi ju nämna lite hur hans CV:
83 matcher i NHL, senast säsongen 2005-2006 i Anaheim.
31 matcher i KHL, senast i CSKA Moskva säsongen 2008-2009.
375 matcher i Elitserien där han representerat Luleå, Djurgården och Timrå.
25 VM-matcher i Tre Kronor.

Även om det ishockeymässigt gått tungt för Hedström senaste åren, så är det ingen tvekan om att detta är den mest meriterade spelaren alla kategorier i division 1.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Dokument från Wikileaks bekräftar att svenska medborgare kränks för att gynna amerikansk industri

Ur WikiLeaks’ stora samling av dokument framkommer nu det vi alla vetat hela tiden.

Rick Falkvinge:
"Kortfattat: varenda lag, varenda utredning som varit fientlig mot nätet, ungdomar och medborgarrätter här i Sverige de senaste åren har varit beställningsjobb av USAs regering och amerikanskt näringsliv. Vi anade att det var så, men hade trott att det kanske kommit lite härifrån och lite därifrån. Det var fel. Det var koordinerat och den svenska regeringen hade fått en checklista att bocka av, och beskrivs i diplomattelegrammen som “mycket samarbetsvillig” och “är helt med på noterna”...

Vi har menat att den amerikanska regeringen jagar på en systematisk nedmontering av medborgarrätter i Europa och på andra platser för att amerikanska företags dominans inte ska riskeras.....

Piratpartiet hade rätt i precis allt. Jakten på vanliga Svensson som delar musik och film med varandra har legat bakom den största nedmonteringen av medborgarrätter i modern tid, och amerikanska intressen har legat bakom allting."


Läs hela.

Som tidigare sagts, "det vet ju alla, att om USA säger "hoppa" så frågar svenska regeringen "hur högt?"

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

fredag, december 24, 2010

God Jul, i all enkelhet

En riktigt GOD JUL tillönskas härmed alla bloggens läsare! Mitt eget julfirande blir av den mer modesta arten. Som vanligt.
Detta till viss del på grund av att summa 33 timmars lönearbete skall utföras under julafton, juldagen och annandagen.

En tradition på denna blogg:



lördag, december 18, 2010

Ung och bortskämd

Parodi javisst, men den som har sett programmet "Ung och bortskämd" i SVT håller nog med om att det i vissa stycken är ett nästintill dokumentärt klipp:



Annat var det förr:

"...Redan som sexåring sattes Ulla i arbetsstuga i Vojakkala. Där var det inte frågan om annat än flitigt arbete vid sidan om sin skolgång. Exempelvis var hon och hennes kamrater tvungna att varje morgon innan skolan började, tvätta och skura rent de utedass som fanns på området. I en tillbakablick, har arbetsstugan och dess höga krav, lyckligtvis aldrig upplevts som något negativt av henne.
Hon har varit tacksam över den tid och de erfarenheter som hon fick tillgodogöra sig där. Att dessutom få chansen till att göra de, i hemmet strängt förbjudna sakerna, såsom att utöva musik och teater, gjorde Ullas år på arbetsstugan till något extra.
Då skolloven inföll var det äntligen dags för syskonen att ta sig den långa vägen hem till gården och trotsa rädslan genom skog och över myr i det okända. Väl hemma väntade den mycket sociale fadern Hjalmar, och den nästintill slavarbetande modern Fanny. Hon kan liknas vid en ängel som bara fanns till utan att göra väsen av sig.
"

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Sverigedemokraterna i riksdagen blev en vinstlott

"Regeringen såg ut att gå mot en förlust i utbildningsutskottet idag när de rödgröna skulle vinna en omröstning om betygen, med stöd av Sverigedemokraterna. Mycket överraskande valde Socialdemokraterna då att begära bordläggning.
– Vi lägger våra förslag, men tror att det är viktigt för svensk skolpolitik att vi skapar långsiktiga och breda överenskommelser i skolpolitiken, så att till exempel Sverigedemokraterna inte får ett stort inflytande över svensk skolpolitik framöver, säger Mikael Damberg."

"Det blev Reinfeldts första förlust: Nu måste regeringskansliet spara 300 miljoner. -En julhälsning från Thomas Östros (S) och Jimmie Åkesson (SD) till regeringskansliets anställda, sade Fredrik Reinfeldt (M)."

"De fyra allianspartierna höll ihop i KU kring kravet från oppositionen om lagreglering av bidrag till de politiska partierna. Trots att både Centern och Folkpartiet vill ha lagstiftning, böjde sig partierna för Moderaterna och Kristdemokraterna som är emot.Eftersom inte heller Sverigedemokraterna vill ha någon lagreglering får de rödgröna inte majoritet för sitt förslag"

Visst blev det bekvämt för de stora partierna med Sverigedemokraterna i riksdagen?
Sverigedemokraternas inträde i riksdagen har uppenbarligen blivit rena vinstlotten för både Moderaterna och Socialdemokraterna.

Moderaterna kan nu nämligen spela på den beröringsskräck som Socialdemokraterna har gentemot Sverigedemokraterna genom att anklaga dem för att samarbeta med SD. Samtidigt kan Socialdemokraterna stödja den högerpolitik som de själva egentligen vill driva genom att plötsligt byta ståndpunkt för att därmed inte hamna på samma sida som SD.

Detta är inte bara ett ynkligt agerande från de två största partierna i riksdagen, det är även att ge SD precis det inflytande över politiken som man säger sig vilja förhindra.
Lika ynkligt är det att det politiska etablisemanget försöker avsäga sig sitt ansvar för att Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen genom att peka ut den lågutbildade arbetslösa unge mannen som den typiske SD-väljaren.

Ansvaret för att vi har ett främlingsfientligt parti i riksdagen ligger helt och hållet hos de etablerade partierna och den politik som förts de senaste åren.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

fredag, december 17, 2010

Regeringen vill censurera SVT

Regimen Reinfeldt fortsätter att bygga ut det svenska övervaknings- och kontrollsamhället och samtidigt avveckla samhällsnyttan. Nu skall public service-bolagen utsättas för censur. Syftet påstås vara, och det är nog så illa bara det, att hindra dem från att konkurrera med de kommersiella aktörerna. Men vad hindrar att censuren även används i politiskt syfte?

DN:
"Regeringen beslutade på torsdagen att införa ett system med förhandsprövning för nya programtjänster i alla tre public service-bolagen – Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion. I klartext handlar det om en åtskillnad av public service och andra medieaktörer. Public service-bolagen ska inte syssla med sådana program och medietjänster som, enligt regeringen, förstör marknaden för de kommersiella kanalerna. När SVT har en ny programidé ska den anmälas till regeringen som låter tjänstemännen på den nya Myndigheten för radio och tv godkänna eller underkänna"

SR:s vd Mats Svegfors:
"– Radio- och tv-myndigheten ska skicka ut vår verksamhetsidé på remiss till de kommersiella aktörerna på marknaden innan vi kan lansera tjänsten. Det kommer att dröja tre fyra månader innan vi får ett beslut. Under den tiden kan kommersiella aktörer rakt av ta vår idé och genomföra den"

Jaja, då vet vi vad Fredrik Reinfeldt lärde sig när han besökte Kina som nybliven statsminister.

I oktober 2009 skrev jag ett kort inlägg, "Tok-moderater" om de moderata riksdagsmännen som ville censurera SVT. Nu verkar de ha fått sin vilja igenom.

Borgerliga sympatisörer brukar skälla som bandhundar om kommunismen och Stalin, nu har de fått det med de Nya Moderaterna och Fredrik Reinfeldt som självutnämnd landsfader.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Klart som korvspad!

Vargen kategoriseras i Artdatabanken som starkt hotad i Sverige.
Vetenskapliga bedömningar gör gällande att en ur genetisk synpunkt långsiktigt livskraftig vargpopulation bör omfatta mer än 1500 djur.

För att minska inaveln i vargstammen beslutade därför riksdagen 2009 att införa licensjakt på varg och att vargstammen skall balanseras på 200 (!) individer.

2010 fick 27 vargar skjutas, i år får totalt 20 vargar skjutas men nu hotar flera jägarnätverk som helst av allt inte vill ha en enda varg kvar i Sverige, med att de kommer att bojkotta jakten och alltså inte skjuta en enda varg!

I landet Sverige är allt klart som korvspad nuförtiden!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

torsdag, december 16, 2010

Farled Norr uppdaterad

Nu blev det visst en vecka mellan inläggen igen, trots att det händer så mycket att reagera på och tycka till om. Det är kanske så att det händer för mycket för att man ska orka skriva om allt elände?

Nå, Farled Norr är i alla fall uppdaterad med några dagsfärska bilder och nu är denna blogg detsamma.

Kanske kommer lite mer här snart, kanske inte.

torsdag, december 09, 2010

Kriget i cyberspace är igång

Efter att Visa, Mastercard och Paypal agerat enligt påbud från USA och stoppat betalningar som var ämnade för Wikileaks bröt kriget ut. Gruppen Anonymous säger sig ha stått bakom överbelastningsattackerna mot såväl Visa som Mastercard och den svenska åklagarmyndighetens hemsida. En cyberarmé bestående av tusentals datorer tog upp kampen för demokratin och yttrandefriheten, mot fascistiska makthavare och dess förlängda arm, finansmarknaden.

"Democracy is coming to the U.S.A.
It's coming through a crack in the wall"



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Reklam, dubbel

En av de bloggar jag kollar in så gott som dagligen är Ögonblick i norr. Fina naturbilder och goda middagstips blandat med vardagsbetraktelser serveras av en verkligt produktiv bloggare från Luleå.
Kolla in t.ex inlägget "Citatmästaren".
;-)

Mer reklam, två klassiker:





Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

tisdag, december 07, 2010

Beatrice Ask bjuder på veckans råflabb

USA har haft ett nära samarbete med Sverige för att komma åt illegala fildelare.

I ett dokument från USA:s ambassad som läckt ut via Wikileaks beskrivs ett nära samarbete på hög nivå i regeringskansliet. Bland annat lade ambassaden 2008 för svenska myndigheter fram sex punkter som USA ville se åtgärdade.
Ett år senare hade Sverige åtgärdat fem av punkterna.

Justitieminister Beatrice Ask kommenterar:

"- Det är inte så att vi genomför åtgärder efter påtryckningar från något annat land, utan vi arbetar med frågeställningar efter eget underlag"

Ha-ha-ha! Veckans skämt, fru Justitieminister.

Det vet ju alla, att om USA säger "hoppa" så frågar svenska regeringen "hur högt?"

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

måndag, december 06, 2010

Piratpartiet kräver: åtala statsråden

Pressmeddelande från Piratpartiet:

"Det avslöjades idag att ministrarna Ask och Bildt varit väl medvetna om USAs svenska underrättelseverksamhet. Det är därmed känt att statsråd hjälpt USA att spionera på svenskar, både individuellt och storskaligt utan lagstöd.

– Ministrarna har inte bara missbrukat sitt mandat, de har aktivt sålt ut svenska medborgare och konspirerat med främmande makt, säger Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet. Det här går bortom Konstitutionsutskottet och smäll på fingrarna. De involverade statsråden måste åtalas för brottet trolöshet vid förhandling med främmande makt, och alla som känt till det utan att ingripa måste åtalas för medhjälp.

Det var i torsdags som det framkom att Reinfeldt redan 2007 kände till ett omfattande spionage genom FRA för amerikansk räkning. Detta var innan FRA-lagen hade gått igenom riksdagen, och spionaget saknade därför lagstöd. Idag framkom dessutom att statsråd varit medvetna om USAs spionage på individnivå, vilket de tidigare förnekat.

– Den amerikanska ambassadören skrev uttryckligen att spionaget bör skötas under bordet, eftersom det förmodligen är grundlagsstridigt. Statsråden kan inte sitta kvar efter dessa avslöjanden. Det är dags för åklagare att ta över, säger Falkvinge"

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

söndag, december 05, 2010

"Det började som en skakning...."

"At the same time as making massive cuts to public services, this government is letting rich individuals and corporations avoid billions of pounds of tax"

Britterna börjar bli less på alla nedskärningar som drabbar vanligt folk, samtidigt som de rika och storföretagen smiter undan, och har börjat att agera:



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Przepiorka for president!

Vad var det jag sa, kan jag väl börja inlägget med. Klara 7-4 till Asplöven i dagens seriefinal mot Björklöven.
Sedan, ja vad ska man säga om Asplövens supportervärvning, Eric Przepiorka, mer än att han verkligen ger valuta för pengarna som supportrarna samlat in?
Idag grundlade han segern mot Björklöven och kunde ha hämtat ut priset som matchens lirare redan i första periodpausen.

Eric Przepiorka snurrar in 3-0 på straff:



Noterbart från matchen att båda lagen gjorde varsitt mål i boxplay, och att Björklövens samtliga mål gjordes av förre Asplöven-spelaren Joni Lindlöf, aka Kapten Rödskägg. Släkten är värst!

En stor eloge måste gänget ur Green Devils få, som sitter av 80 mil i bil för att heja fram sitt lag.
Hoppas inte baksmällan är för hård i morgon!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

fredag, december 03, 2010

En grinig fredagskväll

Ikväll är det grinigt.
Det började bra i morse med uppstigning 05.45 och en 3 kilometers hundpromenad innan frukost och tidningsläsning (med kaffe) 06.30 - 07.00.
Sedan var det dags att röra på sig igen, tankning av bil och iväg på lite uppdrag.

Uppdraget gick bättre än förväntat, och efter avslutat värv snubblade man till och med på en liten oväntad bonus.

Efter det lyckade uppdraget (och bonusen) så var det då så småningom dags att äta lunch. Blodpudding stod på menyn, och när man tydligen har förvandlats från en virtuos med kniven och istället blivit världens klant så blev det en riktigt blodig pudding, så att säga(12 timmar sedan, och det har inte slutat blöda än).

Jaja, båda fingrarna hänger kvar i alla fall, så det är inget att gnälla om. Istället ska jag gnälla om att jag inte lyckas få mina filmer som jag spelar in i 16:9 format laddat upp på Youtube i samma format.
Gnäll, gnäll, gnäll.........