måndag, augusti 08, 2011

Annie Lööf (c) hyllar Göran Perssons miljöpolitik

Hoppsan! Annie Lööf (fd Johansson), en av kandidaterna till posten som ny partiledare i Centern, sågar på DN Debatt regeringsalliansens miljöpolitik och berättar hur mycket bättre det var när Göran Persson var regeringschef:

"För inte så länge sedan såg många upp till det svenska ledarskapet på miljöområdet. I dag är vi på väg att tappa initiativet och reducera oss till ett av många länder inom EU. Det får återverkningar på det globala miljöarbetet, på vårt internationella anseende och det innebär dessutom missade möjligheter till exportintäkter och nya jobb i vårt land."

"För inte så länge sedan" kan ju inte betyda annat än under Göran Perssons tid som statsminister.

Vem är då egentligen denna Annie Lööf som vill efterträda Maud Olofsson som partiledare? Inte för att hon nu är okänd, utan snarare vad har hon för värderingar?

Ja, hennes idol är tydligen den hårdföra järnladyn Margaret Thatcher. Bara en sån sak.
Bland hennes absoluta favoritböcker hittar vi tydligen de hårda nyliberalernas favoritlektyr, som Robert Nozicks "Anarki, stat och utopi" och Ayn Rands "Och världen skälvde".

Om man ska döma henne efter hennes favoritlitteratur så är hon tydligen av åsikten att skatt är stöld och en anhängare av den minimala nattväktarstaten. Samt att hon då uppenbarligen instämmer i Ayn Rands predikande om övermänniskan som ska lämna de svaga att dö.

Kan man ingå i en regering, styra ett land och försöka värna om alla dess medborgare när man hyser åsikten att "skatt är stöld" och att staten i princip skall upphöra att existera?

Ska man ens sitta i riksdagen när man hyser sådana åsikter?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Maud O. skrev härom dagen att statens finanser inte får äventyras i det nu rådande världsekonomiska läget. Som viktigaste åtgärd nämner hon sänkning av restaurangmomsen. Dear God, kan det bli sämre i centern? Jo, det kan det nog. Vänta bara tills nästa partiledare utsetts.

/Meikäläinen

Anonym sa...

Tydligen kan man sitta i både riksdag och regering med de åsikterna. Det är ju redan nu många som sitter där som tycker att vi ska lämna de svaga att dö för att själva bli rikare.

Knapsu sa...

Meikäläinen: Ja Alliansen och ekonomi, det är två oförenliga saker.

Anonym: Så är det, svenska folket har röstat in nyliberalerna och resultatet blir mer åt de som redan har mest, och mindre åt de som har minst.
Tyvärr.

Bert sa...

Den nuvarande regeringen gör allt för att vi ska fortsätta tappa initiativet och ligga i framkant när det gäller miljöteknik. Vi är redan omsprungna av flera av länderna på kontinenten.

Knapsu sa...

Ja målet för denna regering är ju att "vi ska vara ett europeiskt land bland de andra".
Vi ska alltså inte vara bäst eller ens bättre än något annat europeiskt land. Målet är att vara "lika dåliga" som andra, inte att vara ett föredöme eller föregångare.