onsdag, augusti 17, 2011

Reinfeldt och Borg medger att deras skattesänkningar är höjden av ansvarslöshet

Herrar Reinfeldt och Borg meddelade igår att det inte blir något femte jobbskatteavdrag.

För bara några veckor sedan var jobbskatteavdraget, enligt samma herrar, den i särklass effektivaste åtgärden för att hålla tillväxten och jobbskapandet uppe. I såväl låg- som högkonjunktur. När riksdagsmajoriteten hotade att stoppa ett kommande jobbskatteavdrag hette det att oppositionens agerande var höjden av ekonomisk ansvarslöshet. Moderate pajasen Hanif Bali lyckades till och med få det till rasism av Juholt att vara emot ytterligare en skattesänkning.

Nu när det är Reinfeldt och Borg som gör det, som för bara några dagar sedan var ett ansvarslöst slöseri och höjden av ansvarslöshet, kallas det istället för ansvarstagande.

Expressen skriver att "politik handlar inte om att göra rätt. Det handlar om att få medborgarna att uppfatta att det man gör är rätt" och det är väl precis det som det handlar om. Det handlar inte om att vara ansvarig utan om att verka ansvarig. Samtidigt som regeringen undviker att fortsatt framstå som handlingsförlamade, ett väntat nederlag i riksdagen, regeringskris och kanske till och med ett nyval så kan man rädda sitt ansikte och verka ansvarstagande.

Som bonus så kan då skattesänkningen sparas och användas för att fiska röster med i valet 2014.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: