söndag, april 01, 2012

Avslöjande: Asplöven redan klara för Allsvenskan och Håkan Juholt ska kuppas in som ny s-ledare

Enligt mina källor inom div 1-hockeyn har Svenska Ishockeyförbundet och berörda föreningar suttit i ett hastigt påkallat telefonmöte. Kontentan av det hela är att Sundsvall kommer att dra sig ur Allsvenskan oavsett de kvalificerar sig för ännu en säsong eller ej, och att Borås, som tidigare är känt, ej kommer att klara elitlicensen och därför kommer att degraderas till division 1.
Vid mötet framkom även att Olofström ej anser sig klara en ekonomi för att genomföra en säsong i Allsvenskan och därför kommer att avstå en eventuell allsvensk plats.
Med detta återstår då i praktiken endast Karlskrona och Asplöven som kandidater till ett allsvenskt avancemang.
Har då Asplöven råd att spela i Allsvenskan? Svar ja. De 2 miljoner för TV-rättigheterna som Viasat betalar till varje allsvensk klubb kommer att täcka resekostnaderna. Det står också klart att finansmannen Mikael Fahlander kommer att gå in med de 5 miljoner kronor som krävs för att hålla en konkurrenskraftig spelartrupp.
Att Fahlander väljer att gå in med så stora belopp hänger samman med Kristallen-projektet som skall genomföras på På Gränsen-området. Fahlander har helt enkelt redan fått klartecken för att genomföra bygget av multiarenan trots att beslutet officiellt ännu inte är fattat i kommunstyrelsen.
Häri ligger också orsaken till Asplövenordförandens avgång nyligen. Eftersom kommunalrådet och föreningens ordförande är makar så avgick ordförande för att undvika diskussionen om en jävsituation.Beskedet från Löfven att socialdemokraterna kommer att fortsätta med sin "moderat-lightpolitik" har väckt bestörtning bland många socialdemokrater. Enligt min kontakt i riksdagsbänkarna samlar nu ett antal s-ledamöter ihop en majoritet för att under nästa riksmöte genomföra en kupp och återinsätta Håkan Juholt som partiordförande.

"-Folket ute i landet är less på privatiseringar och utförsäljningar av våra gemensamma tillgångar. De vill ha fungerande järnvägar, apotek med mediciner, en vård som fungerar och inte bara skickar våra pengar som vinster till riskkapitalbolag och de vill ha en skola som ger barnen kunskaper istället för vinster åt ägarna.
Håkan Juholt är den enda framträdande socialdemokraten som sett vad hela svenska folket ser och den enda som velat ta upp kampen mot den marknadsfundamentalistiska nyliberalismen som föröder vårt land. Vi är övertygade om att svenskarna vill ha en genuin socialdemokratisk politik och vi tror att Håkan är rätt man för det."


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

Fredrik sa...

Jag är inte bitter. OLOFSTRÖMFANSKAP!

*gråter*

Kråksimuleraren sa...

Sitter och svär för att det är första april i dag!

Knapsu sa...

Känns nästan som att det är första april 365 dagar per år nuförtiden.
:-(