fredag, april 27, 2012

CSI: Haparanda

Den riks(ö)kände Esa Rano har hittats död en månad efter han sluppit ut från sitt senaste fängelsestraff. Med tanke på hans liv och leverne så var ju första tanken att han blivit mördad. Polisens brottsplatsundersökning ledde dock inte till någon sådan misstanke utan först två veckor senare, efter obduktionen där det konstaterades att han skjutits med ett finkalibrigt vapen i huvudet, satte mordutredningen igång.
Mycket märkligt kan man tycka. Inte bara att läkaren som undersökte offret inte upptäckte att han var skjuten i huvudet utan även med det faktum att till och med jag vet namnet på hans senaste fiender (även de grovt kriminella) så kan man ju tycka att polisen redan från början borde arbetat efter hypotesen att det var frågan om ett mord.

Och nej, familjefejden i Vojakkala som slutade med att Rano höggs i huvudet med yxa har inget med detta fall att göra.

 Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jag undrade också över hur det där kunde gå till. Skjuten i huvudet och ingen märker något. Förutom att han uppenbarligen inte sov.

Sovit måste ju poliserna ha gjort. Eller också är de så ovana vid mord och blod att de inte vet hur sån't ser ut.

Men om det nu var så prydligt att de trodde han dött naturligt, så måste ju nu slutsatsen bli att han mördats någon annanstans och fraktats hem.

Knapsu sa...

Det visade sig tydligen vara ganska "prydligt" enligt senare uppgifter.