söndag, april 21, 2013

Ljuglööf

Kommer ni ihåg vilket pådrag det var om Håkan Juholt och om i princip allt han han gjorde, hade gjort eller inte gjort och allt han hade sagt eller inte sagt?
Det var krigsrubriker i tidningarna och journalister som ockuperade partihögkvarteret och ringde runt till alla landets distriktordföranden för att höra om han kunde sitta kvar.

Och detta handlade om ledaren för oppositionen. Som för övrigt aldrig kunde beslås med att ha ljugit eller medvetet fuskat till sig pengar.

Nu har vi en minister i regeringen som bevisligen har ljugit (förutom att ha försökt undanhålla offentliga dokument från media) men var är drevet?
Att inneha den maktposition som en minister ingående i regeringen har och ljuga är ju betydligt allvarligare än en oppositionspolitikers eventuella lögner.
Är centerpartiets högkvarter ockuperat av journalister? Ringer journalisterna runt i landet och hör om Annie Lööf kan sitta kvar?

Nej naturligtvis inte. Det är nämligen så att socialdemokratiska politiker och alliansens politiker mäts med olika måttstockar av våra medier där huvuddelen av dem springer högeralliansens ärende.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Läser i dagens Aftonbladet att hon nu tvingas till ett nytt förhör i KU. Det kostar att ljuga, säger KU:s ordförande. Undrar vad priset blir förutom nesan att inför svenska folket tvingas erkänna lögnen?

/Meikäläinen

martin sa...

Är det meningsfullt med ett till förhör, med en känd lögnare? Det är liksom färdigfrågat för en sån.

Knapsu sa...

Hur vet man att Annie Lööf ljuger?


Svar: hon rör på munnen.

Anonym sa...

Men det som är allvarligt i det här är ju det faktum att det mäts med olika måttstockar. Media har tydligen en måttstock för oppositionen och en annan för de partier som regerar.

Vad hände med den maktgranskande journalismen?

Anonym sa...

Exakt. Det allvarliga är att måttstockarna är så olika. Och att de s.k. oberoende granskarna är väldigt beroende.
Jag vet inte hur vi ska kunna få en neutral journalistik och det skrämmer mig. De som kommit närmast opartiskt rapporterande är väl SvD och det är ju sorgligt.