fredag, april 26, 2013

Reinfeldt vill ha det som på Kuba

"Hela Stockholmsregionen skulle gynnas av att Solna kommun lät uppföra en skola som erbjuder den bästa naturvetenskapliga gymnasieutbildningen i Sverige. Samarbetet med Europas främsta forskningscentra skulle vara unikt och en naturlig satsning...
... De bästa lärarna skulle kunna anställas, de bästa lokalerna upprättas och därmed skulle den bästa av tänkbara studiemiljöer attrahera ungdomar från hela Stockholm. Allt som saknas är en politisk viljeriktning och ambition. Det är kommunens skyldighet att ta chansen och skapa Sveriges bästa naturvetenskapliga utbildning."

Den som tycker detta på SvD är ingen mindre än ordföranden för Moderata Ungdomsförbundet Solna.

I ett Sverige där samtliga partier utom det kommuniststämplade Vänsterpartiet förordar att marknaden skall styra och att riskkapitalbolag skall kunna tjäna grova pengar på att driva skolor, vill alltså lågskattekommunen Solnas ungmoderater att kommunen skall undandra kapitalet chansen att göra vinst och att kommunen istället för det privata näringslivet skall ordna ett elitgymnasium för de välbärgade kommuninvånarnas barn.

Ordföranden i fråga som undertecknat debattartikeln och alltså förordar socialism före privat företagsamhet heter Gustaf Reinfeldt och är son till Fredrik Reinfeldt.

Har Fredrik Reinfeldt närt en kommunist vid sin barm?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Om man skall vara petig så är det väl närmast fru Filippa R. som närt ... osv.

Knapsu sa...

Bokstavligen ja, men bildligt talat...