onsdag, augusti 23, 2006

Fastighetsskatten.

Jaha, så du tycker att fastighetsskatten ska tas bort? Du kanske tänker rösta på den borgerliga alliansen som lovar att du ska tjäna på alla skattesänkningar dom lovar att genomföra. Dom lovar att du ska få 1000 kronor mer i plånboken varje månad om de vinner valet och det gillar du? Fundera på vad försämrad a-kassa, fördubblad fackavgift, lägre sjukpenning, fördubblad premie på bilförsäkringen innebär för dig och dina närmaste. Detta är några av de kortsiktiga följderna av borgarnas politik som syns direkt i din plånbok, de långsiktiga följderna av deras politik vill vi just nu inte tänka på, tanken är för skrämmande. Tänk på vad som händer med fastighetsmarknaden när kapitalet investerar i fastigheter istället för produktiv versamhet.
Kommer ni ihåg bankakuten? Den föranleddes av uppblåsta fastighetspriser och ledde till att vi skattebetalare fick punga ut med 63 miljarder för att rädda bankerna när fastighetsbubblan sprack.
Klicka på bilden för att förstora och studera den ordentligt så ser du vem som tjänar på alliansens ändring av fastighetsskatten, och det är inte du
. ( bilden lånad från Ali Esbati)

8 kommentarer:

iZac sa...

Javisst, röster är "lätta att köpa" och folk har dåligt minne!

Sen när det visar sig att det inte var så bra som dom lovade så hörs ingen av löntagarna slå sig för bröstet och säga att "Jag röstade minsann Borgerligt"!

Nä, hoppas att vi väljare tänker lite långsiktigare än enbart den egna plånboken en månad framåt!

Och sanning att säga, fastighetsskatten är inte så betungande i denna del av landet.

bert sa...

Nej, den kan gott finnas kvar. Men den borde inte drabba en förrän man säljer. Då kan alla pensionärer som bor fint till sina sista år få njuta av det, utan att gå på knäna.

mammamia sa...

Jag ids inte klicka på bilden,jag tror dig ändå!
OCh jag MINNS hur det var sist alliansens vänner regerade...
Och fastighetsskatten,för mig gör det 2610 kr per år,fast jag är fattigpensionär överlever jag nog.
Den kan gärna vara kvar!Det där är ett storstads problem tror jag..
Jag vill hellre slippa skolmatsavgiften på 500kr/termin och barn!
Moderaterna sänker skatter och inför avgifter istället,vem drabbar det? Jo fattiga son mig förstås

Knapsu sa...

Moderat politik går ju ut på just det, att ta av de fattiga och ge till de rika. Den som tror nåt annat borde ta av sig skygglapparna.

Det Mörka Hotet sa...

Heja Kd - Moralens Väktare!

Samuel - syndens försvarare...

bjornfot sa...

men snälla människor, vilka är det som tänker kortsiktigt egentligen? ---->>> DET ÄR FÖR HÖG ARBETSLÖSHET I SVERIGE IDAG OCH DET ENDA KOMMUNISTREGIMEN TÄNKER GÖRA ÅT DET ÄR ATT GÖRA DET ÄN MER LÖNSAMT ATT INTE ARBETA <<<----

ska det vara så in i helvete svårt att förstå?

Knapsu sa...

Vi har ingen kommunistregim i Sverige, och svär inte på min blogg, tack

bjornfot sa...

när staten överordnas människan väljer jag att kalla det kommunism. göran och hans vänner litar inte på att du själv kan avgöra vilken utbildning som passar dig bäst, vilken vård du behöver eller hur du vill spendera din sista tid i livet. *konstpaus* jag är bekymrad.......... nästa steg är väl att ta ifrån dig friheten att rösta, det är ju trots allt staten, inte du, som vet bäst.