torsdag, augusti 31, 2006

Nätfiske.

Jaha, nu är dom igång igen! Gårdagens inkommande e-post innehöll ett brev med avsändare support (at)nordea.se och avslutas med
"en vanlig inloggning till Internet-banking aktiverar det nya säkerhetssytemet. För tillfället kan Du märka vissa förbiseenden medan Du arbetar. Vi vet att de finns, och ber Dig därför att inte ge oss någon tillägginformation om problem som har uppståt, vi skall lösa dem på egen hand. Vi skall uppmärksamma Dig att från och med september blir Du tvungen att använda det nya säkerhetssystemet i alla fall, annars kommer Dina konton bli blockerade tills Din fulla personliga identifikation är klar. Därför föreslår vi att Du så snart som möjligt börjar tillämpa de nya säkerhetsstandarderna.
Med vänliga hälsningar,Nordea fraudkampavdelningen"
Brevet ser mer seriöst ut än tidigare försök och kan nog lura en del som inte tänker efter (fraudkamp?) utan blir rädda att deras konton skall blockeras och därför loggar in på den länkade sidan, men man behöver ju inte vara att geni för att genomskåda att det rör sig om fishing eftersom det spammas ut även till mig som inte är kund hos Nordea.

2 kommentarer:

bert sa...

Jag fattar inte att någon går på det där!

Men jag hörde att en (1) person blivit av med ca 100 000 kronor. Enligt Ekonominytt igår.

Knapsu sa...

När det handlar om att tjäna eller rädda sina pengar så är folk förvånansvärt lättlurade.