onsdag, augusti 02, 2006

Torka.

Vanligtvis så brukar gräsmattan behöva tuktas 1 gång per vecka under sommarmånaderna men denna sommar har gräsklipparen verkligen fått stå oanvänd, 3 gånger har den dragits igång på hela sommarn, absolut rekord. Jag vet inte vad det är med vädret men det verkar inte finnas på kartan överhuvudtaget att det ska regna här i "The easternmost place" i Sverige. Åskväder och störtskurar har förekommit runt om men i självaste Happis har det inte kommit många droppar denna sommar, som har varit en enformig sommar: Ca 20 grader och sol, vecka efter vecka.

Även bloggandet verkar lida av torkan och går på sparlåga även om det finns en del att kommentera: Bush och Olmert som fortsätter sina korståg och snart har satt hela världen i brand så mänsklighetens apokalyps rycker närmare.

Man kunde ju också skriva lite om hur socialdemokraterna i Sverige alltmer fungerar som ett smörjmedel för att införa mera klassisk högerpolitik i landet istället för att föra klassisk socialdemokratisk vänsterpolitik. Sossar och vänsterpartister som är för "pigavdrag",privatiseringar och avregleringar har ju helt och hållet anammat den borgeliga retoriken. Arbetarrörelsen i Sverige som blir fegare och fegare, företagen gör fantastiska övervinster men LO hukar i bänkarna istället för att ta kamp för högre löner av rädsla för att "jobben flyttar utomlands". De lokala fackavdelningarna vars enda uppgift de senaste åren har varit att administrera uppsägningarna, när företagen i panik skär ned kostnader för att överträffa förra årets rekordvinster, istället för att tillvarata medlemmarnas intressen gentemot arbetsköparen.

Allt detta skulle man ju kunna blogga om men jag orkar bara inte.........................eller?

3 kommentarer:

bert sa...

Du har just gjort det!

(Ifall du inte visste.)

Knapsu sa...

Nja...eller? ;)

mammamia sa...

Jag har också lidit av torkan men idag har jag författat i nästan en timme,på bloggen.
På nåt sätt tycker jag det är bättre att vara ute om sommaren än att sitta inne vid datorn eller tv:n..
Fast heller datorn än tv:n om jag måste välja!