onsdag, augusti 16, 2006

Skräpuppfostrad.


Någon som kommer ihåg denna kampanj? Det börjar bli dags att blåsa nytt liv i den med tanke på hur det ser ut i den offentliga miljön.
Från min skoltid kommer jag ihåg att vi varje vår hade en friluftsdag då vi fick gå längs landsvägen och städa upp vinterns skräp ur dikena. Detta var en dag då man lärde sig något och kom till en insikt som man fortfarande bär med sig.
Idag får inte skolbarnen lära sig denna läxa, tydligen på grund av att dagens curlingföräldrar tycker att "mina barn ska inte behöva gå i smutsiga diken och plocka skräp, det är ju jobbigt och dom kan skada sig". Så det är väl dessa föräldrar, som månar så om sina barn att de förstör dem helt och hållet, vi ska tacka för att dagens unga tycker att det är självklart att bara slänga skräpet på marken även när sopkorgen står inom synhåll.
Så här ser det ut allt som oftast i våra parker, oftast brukar där också ligga pizzakartonger och påsar från hamburgerrestauranger och detta med en soptunna placerad 5 meter från "festplatsen".
Vi har skämt bort ungarna till denna grad att dom inte bara kastar skräpet på marken, dom har inte lärt sig räkna heller. Panten på dessa burkar hade ju räckt till två öl till!

2 kommentarer:

iZac sa...

F-n så onödigt!

(Alltså nerskräpningen, inte ditt inlägg...)

bert sa...

Tänk att det där hade jag tänkt skriva om någon gång.

Stiftelsen Håll Sverige Rent finns kvar och har nyligen börjat höras av i media igen.

Det är ju bara det att stiftelsens namn kan förväxlas med något främlingsfientligt partis slogan.