måndag, september 18, 2006

Alliansen är effektiv

I valrörelsen hördes alliansen ofta prata om de 1 miljoner människor som var utan jobb i Sverige och vilken misslyckad arbetsmarknadspolitik regeringen fört. 1 miljon stod utanför arbetsmarknaden enligt alliansen. Ikväll såg jag på Agenda i TV och enligt Reinfeldt är det 300 000 som behöver ett jobb.
700 000 har tydligen redan fått jobb sedan igår, dom är effektiva i Alliansen.

15 kommentarer:

Marita sa...

Mycket effektiva. Eller så har de lärt sig räkna på ett annat sätt....
Vem vet hur de tänker. De kanske har andra siffror imorgon.

mammamia sa...

Det var som f-n,700000 på ett bräde.
Jag är imponerad,inom en vecka har vi inga arbetslösa ,inom två importerar vi arbetskraft med den farten!!

Det Mörka Hotet sa...

Wow: vad de kan, Fredrik och polarna!

Hoppas de är lika effektiva med skattesänkningarna - dvs att det visade sig att vi bara behöver sänka inkomstskatten med ca 100 kr/person istället för 1000 kr/person...men - givetvis! - så lär besparingarna bestå.

Samuel

bjornfot sa...

och ni tror att det kommunisterna inte lyckats med på 12 år ska högern klara över en natt? låt karln bilda regering och göra sitt bästa innan ni sågar honom. är det nya verkligen så skrämmande för er?

Knapsu sa...

Björnfot:Poängen med inlägget är att visa hur alliansen har använt sig av felaktiga siffror för att svartmåla regeringen. Efter valet så använder de helt andra siffror.

Anonym sa...

Nån kommenterade så här i Ali Esbatis blogg:


"Sen skulle man ju kunna använda sin hjärna och inse att det de säger är att trots att det finns 300 000 lediga jobb som arbetsgivare idag vill fylla lyckas de inte med detta i ett läge när 1,5 miljoner inte har ett jobb.

Förklaringen är naturligtvis att det är alltför bekvämt för de 1,5 miljonerna att lunka runt på bidrag istället för att ta ett av de där 300 000 jobben.

Det är det som alliansens politik är menad att motverka..."

Knapsu sa...

Anonymous: Du citerar någons kommentar lämnad på en annan blogg. Vad vill du säga?

Anonym sa...

Han tar upp en siffra som TCO nämnt, men vill egentligen inte sätta något mål på hur många arbeten det ska skapas, eftersom det endast finns en person som kan BESTÄMMA fram nya jobb och denne person gick det inte så bra för i valet (kommunisten ohly).

Allinansen vill ge bättre förutsättningar för att skapa fler jobb, så enkelt är det. Därför kan man ju inte ge nån exakt siffra som reportern verkar ha svårt för att förstå.

Sen som du kommenterade i nån annan post:
"Man kan förstå och man kan missförstå, ibland kan man välja att missförstå saker och ting efter sin övertygelse."

Anonym sa...

Sen håller ju faktiskt fredrik fast vid att utanförskapet är 20%..

mammamia sa...

Jag är sjuk,lever på bidrag och är inte UTANFÖR!

Knapsu sa...

Anonymous:Att arbetsgivarna inte lyckas fylla de 300 000 lediga jobben beror knappast på att de arbetslösa inte vill ha jobben, problemet ligger nog snarare i arbetsgivarnas krav på de sökande.

bjornfot sa...

mammamia: nå om du inte är en utav dom som är utanför, vilka är det då sossarna pratar om när dom säger "alla ska med!"?

knapsu: folk som röstar för att dom litar på politiker borde inte få ha rösträtt. brist på information är det inte, det har det inte varit sen internet blev populärt.

klart en arbetsgivare ställer krav på en person han eller hon ska anställa? inte anställer nån väl någon för man tycker synd om personen? förutom vänstern då, menar jag?

Knapsu sa...

"Alla ska med" betyder väl just alla. Du,jag, allihop?
Lita på en politiker? Du skämtar.
Klart att man har krav på personer man ska anställa, men hittar man inte den bäste kanske man får ta den näst bäste?

Kråksimuleraren sa...

Mammamia, om du inte lever på socialbidrag, så lever du av sjukERSÄTTNING, det är inget bidrag utan en ersättning som du får för att du redan avstått delar av din lön till sjukFÖRSÄKRINGEN, det som borgarna kallar bidragssverige är egentligen mycket mindre än det ser ut som. Det finns Barnbidrag, Bostadbidrag, och Socialbidrag, dessa blir ingen fet på och Björnfot,ingen sitter på sitt arsle och tycker att de har det bra med ett liv med detta som enda inkomstkälla!

mammamia sa...

Kråksimuleraren;
Du har rätt,jag skrev fel av bara farten,det tycks som om "bidragshjärntvätten" nått mig också..
(även om jag trodde att jag är immun mot sånt)
Jag lever på sjukERSÄTTNING och är INTE UTANFÖR!!
Tack för påminnelsen!