måndag, september 18, 2006

Die dumme schweden.

Ute i europa står människorna med gapande mun och undrar vad det är med dessa svenskar. I det land som har den bästa tillväxten av EU-länderna, ett land så företagarvänligt att företag från lågkostnadsländer som Kina investerar i landet men som samtidigt har det bästa välfärdsystemet för dess medborgare. Ett land som är ett av de absolut bästa länderna i hela världen att leva i och ett land som har ett gott rykte om sig i utrikespolitiken, där vill folket byta regering.
Efter att under dessa år ha lyckats ta ett steg framåt så kommer nu Sverige att ta flera steg bakåt.

Är vi så dumma? Kan vi inte tänka längre än näsan räcker?
Har vi så kort minne att vi har glömt vad vi gått igenom?
Är vi så lättlurade?
Varför skall vi försämra något som är bra?

Europas befolkning står och skakar sina huvuden i förundran, vad är det med dessa svenskar egentligen?

Vad är det med oss?

12 kommentarer:

mammamia sa...

Folk köper "utstrålning och karisma" och alla massmediala budskap som framförs av borgar- pressen..
Jag var så ledsen i morse,hur blir det NU?
Tog på en svart tröja och min samiska "trollkula" runt halsen,bara för att markera liksom..
Fast trollkulan skulle jag haft INNAN valet!!
Jag skäms över mina landsmän,SKÄMS så in i helvete...

Marita sa...

Bra skrivet. Jag fattar inte heller hur folk kan vara så naiva att de går på en reklamkampanj som alliansens. Jag håller tummarna och hoppas att det inte ska gå alltför hårt åt mitt kära fosterland under dessa fyra år.
Hoppa hoppas hoppas

Kråksimuleraren sa...

Har ni som jag noterat likheten mellan "Fjedjik" och en örn, hans stirriga blick som under hela valperioden försökt säga: "Lita på mig, jag skall inte äta upp er......ännu! Nå, nu sitter vi där, inbjudna på lunch..... men det råkar bara vara vi som är huvudrätten. Det nya arbetarpartiet, pyttsan, den enda innebörden som finns i det är att alla skall få arbete...... i alla fall i 8 timmar.... om vi inte stör... eller vill ha betalt. Men arbeta, det skall alla få, helst i de utsålda statliga företagen. Alliansen har aldrig lovat något med tidsgräns när det gäller deras försäkran om att statliga bolag inte skall säljas ut, de hittar säkert på någon ursäkt. Redan i morse fanns krav på att Vasakronan snabbt måste säljas ut på Dagens Industris TV kanal, innan priserna går ned, varför skulle de gå ned, fastighetsskatten skall väl tas bort, då blir ju det rusning för att placera pengar i fastigheter. Vasakronan som hyr ut t.ex. fängelser, polishus, domstolar, mm. Som om dessa skulle förlora sin funktion och behov i Moderaternas Sverige! Finns egentligen bara en man jag tycker synd om, herr Styrman i Övertorneå, har lär snart bli varse att ingen myndighet ändras pga valutgången, vem skall han då skylla på?

bjornfot sa...

det var då ett väl indoktrinerat framtids- och frihetshat som råder här inne. våga nu se längre bort än läsglasögonen och inse att ett arbetarparti i främsta hand ska se till att det öht FINNS några arbetare, är det ett bidragssamhälle man söker så förstår jag fullt ut att ni är besvikna över socialdemokraternas valnederlag.

Kråksimuleraren sa...

Borgarna vill ha "arbetare" i den bemärkelsen att dessa skall göra så mycket arbete som möjligt med så lite lön som möjligt för att skapa pengahögar åt de som redan har och har råd att investera i industrier. Drägliga arbeten, löner och arbetstider kommer långt ned på listan, sånt kostar bara pengar. Deras guldålder var när "arbetarna" stod med mössan i hand utanför fabriksgrinden och blev utvalda av arbetsledningen för den dagen, lön utbetaldes sedan genom tillgodokvitton i fabrikens butik där överpriser och skuldlistor såg till att "arbetaren" stod utanför grinden varje dag! Sedan fackföreningar och kooperationer skapades har borgarna alltid drömt om svunna tider och klagat på företagsklimatet i Sverige. Var finns balansen mellan tillgång och efterfrågan? Att flytta tillverkning till s.k. låglöneländer gör att tillgången till billiga varor ökar, men möjligheten till konsumtion av dessa varor minskar, denna karusell går runt världen som en virvelvind och suger ut land efter land tills dess att invånarna antingen gör uppror eller klappar ihop! Om vissa skall bli rikare, vilka skall då bli fattigare, eller sitter det någon och trycker pengar för brinnande livet? Balans, snälla, balans. Sånt vinner vi alla på! Om borgarna efter de kommande 4 åren kan peka på att Sveriges ekonomi fortfarande är god, och då menar jag medelinkomst, statsskuld, och det allmänna sociala läget är bra, då skall jag gratulera till ett lyckat försök, men just nu känns det som om socialdemokraterna skjutit hela bilen Sverige uppför den branta kanten på gropen som den förra borgerliga regeringen grävde, och nu bär det av utför, med fyra stycken som har varsin del av ratten och styr åt det håll där farten kan bli mest hisnande!

bjornfot sa...

drägliga arbeten med bra löner och fina arbetsförhållanden, såsom inom äldreomsorgen eller sjukvården? för rimmar det inte ganska illa med pensionärer som dör i sin egen avföring och kvinnor i sina bästa år som tvingas bli sjukpensionärer för att dom helt enkelt inte orkar mer? för det är så det i många fall ser ut idag. vakna!

Knapsu sa...

Samtliga: Tack för intresanta kommentarer.

Knapsu sa...

Intressanta heter det.

Anonym sa...

Jag tycker att varje svensk medborgare ska arbeta 5 år inom exportindustrin sedan kan dom njuta sitt otiom

Anonym sa...

Inte vet jag varför folk alltid ska använda utländska för att förolämpa sig själva.

Är det inte Engelska Sjukan i stil med "Vi var ju inte riktigt på spiiking töörms det året", så är det Töntsvengelska av typen "gå bananas".

Nu är det tyvärr så att uttrycket Du använde som rubrik inte ens finns.

"Die dumme schweden" existerar bara i huvudet på svenskar med urusel självkänsla, såna som vill skylla andra svenskar för att det råkat bli som det är i deras högst privata huvudutrymmen.

Om du frågat en högstadieelev med åtminstone två års tyska i betyget, skulle denne dessutom korrigerat ditt påhittade uttryck till "dummen" och "Schweden".

Ville du däremot diskutera kärnfrågan - varför väljarna till sist velat över gränsen och låtit oppositionen få sin chans - då finge du uttrycka det lite mer intelligent.

Fast, det kanske du har gjort sen 2006?

Din språkliga okunskap står däremot kvar på nätet tills Google år 2423 är fullt och tvingas fatta beslut om att rensa ut det värsta eller äldsta.

I övrigt anser jag att Varje Svensk Medborgare ska tvingas lära sig Sitt Eget Språk (då menar jag icke jellivaaransuomi) innan de låter rekrytera sig till Den Heliga Exportindustrin för att skämma ut oss utomlands också.

Sen, kan de sätta sig på verandan och njuta sitt högst eventuella otium. Fast inga småpojkar, tack.

Die Widerliche Schweden har tillräckligt dåligt rykte i Bangkok som det är.

Knapsu sa...

Det är till att ha vaknat på fel sida!
Visst, grammatiskt är det icke korrekt men likväl existerar uttrycket men enbart i Sverige!

"Die dummen Schweden, de enfaldiga svenskarna (även omnämnt i den grammatiskt felaktiga formen die dumme Schweden), är ett svenskt uttryck på tyska"

Anonym sa...

Tyska på svenska?
Brilliant respons.

Varför inte rå fransyska på pain riche också?