måndag, augusti 17, 2009

Hinc robur et securitas*

Sjörövandet som affärsverksamhet verkar vara i ökande. Det är inte bara i Malackasundet och utanför Somalias kust som pirater opererar, nu förefaller sjörövandet ha spridit sig till svenska farvatten också.
Fartyget Arctic Sea med rysk besättning bordades av pirater i farvattnen mellam Gotland och Öland, försvann sedan och nu har rederiet emottagit krav på lösensumma för besättningens frisläppande.

Problemet med pirater blev så stort utanför Somalia att USA och andra länder, däribland Sverige, fann sig tvingade att skicka flottstyrkor för att bekämpa dessa nidingsdåd. Nu är situationen snart densamma i Sverige. Men eftersom vi ju knappast kan begära att amerikanerna skall vara överallt och rädda allihopa så blir det nog bäst om vi vänder oss någon annanstans.

Varför inte låta ryska flottstyrkor patrullera svenska vatten? Företrädesvis i de bevisligen pirathärjade vattnen mellan Gotland och Öland. Sverige verkar ju uppenbarligen inte bry sig det minsta om att sjöröveri förekommer på svenskt territorialvatten och Ryssland måste ju få försäkra sig om ryska fartygsbesättningars säkerhet när de färdas i riskabla vatten.
Ryssland ställer säkert upp om vi frågar, och alldeles gratis är jag övertygad om.

Förresten om nu ryssarna likväl patrullerar svenskt vatten så kan ju Tolgfors ringa upp sin ryske kollega Serdjukov och leja ut hela försvaret av Konungariket Sverige till Ryssland. Vi betalar ryssarna halva vår nuvarande försvarsbudget dvs 20 miljarder per år och de håller svenskt territorium rent från alla påtänkta ockupationsmakter.

Vi får ett försvar som är 100 gånger bättre än idag, och till halva priset!

Och det fina i kråksången är ju att då kan Reinfeldt dela ut ytterligare 20 miljarder i skattesänkningar!

Tänk er ett par fregatter och en Udaloj-jagare i Kalmarsund, uppbackad av en kryssare i Kirov-klassen utanför Gotland samtidigt som ett par Typhoon-ubåtar med ballistiska missiler smyger någonstans i Östersjön.
Det skulle nog avskräcka balterna från att invadera vårt land!

Sedan så fungerar nog ett par flottiljer med MIG-29 och SU-34 som stationerats i landet så avskräckande så att vare sig dansken eller polacken törs anfalla oss!

*Häri styrka och säkerhet.

4 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Det är nog för sent nu. Men under fyll-Boris Jeltsins tid skulle kanske ryssarna gladeligen ha sålt stora delar av krigsmakten åt oss för en rätt billig penning. Med dagens svenska lallande med NATO undrar nog ryssarna en del över framtiden. Det var ju inte någon höjdare med den där NATO-övningen i Norrbotten.

Knapsu sa...

Vi köper ju inget material, bara tjänsten "Försvar av territorium" av Ryssland. Det blir en riktig win-win situation: Sverige får ökad säkerhet och ökat territoriellt skydd, vapenvägraren Tolgfors får äntligen skrota hela det svenska försvaret (och rea ut JAS Gripen till Turks- och Caicosöarna) och Reinfeldt kan dela ut ytterligare miljarder i Täby och Lidingö. Samtidigt som Ryssland får in svenskt territorium under sitt skyddande försvarsparaply!
Till och med de ryska soldaterna tjänar på det, när de får utlandstraktamente under den tid de är stationerade i Sverige!

Isse sa...

Du skulle må då!

Knapsu sa...

"Satir kallas den dikt, som »med bitter stoff-artad harm» mäter verkligheten med idéns måttstock i afsigt att uppvisa dess förvändhet, dess ömklighet eller uselhet."