fredag, augusti 21, 2009

Välfärden skall skalas ner till kärnan

"Kommunsektorn som helhet har massor med pengar – inte obegränsat, men stora summor att röra sig med. Och en betydande del av dessa summor går inte till ”välfärdens kärna” och måste därför inte bara vara föremål för besparing utan t o m för större besparingar"

Kommunerna skall enbart ägna sig åt kärnverksamheten, det är det vi nu skall prioritera. Skattebetalarnas pengar ska inte slösas på kultur och fritid.

Lämpa in ungarna för förvaring på dagis där de kan stå innanför staketet och vänta, de får mat så de överlever tills mamma eller pappa hämtar dem igen. Punkt slut.

Skolbarnen skall sitta i sina klassrum och lära sig räkna pengar, och när det blir rast så utfodras de. Punkt slut.

I äldrevården skall kärnverksamheten värnas, gamlingarna skall få mat, medicin och hållas vid liv, tills de dör. Punkt slut.

Dagisungar skall inte springa på badhus och lära sig något så onödigt som att simma. Teaterclowner och andra kulturarbetare skall inte besöka daghemmen och skämma bort ungarna med sin uppmärksamhet.

Skolbarn har inget behov av att idrotta, se teater eller besöka museum, de behöver inte se eller lära sig något annat än det läraren lär ut på lektionen, och att springa runt och sparka på en boll eller slå en puck är bara slöseri med tid.

De gamla som finns i äldrevården är det ingen ide att slösa några pengar på, med utflykter och någon jäkla Gnesta-Kalle som kommer med sitt dragspel och uppträder, de ska ju ändå snart dö.

Nä! Kommunerna måste värna kärnverksamheten, ty soliditeten är det viktigaste nu!

Lägg ner alla offentligt ägda (dvs i princip alla) idrottsanläggningar, bibliotek, teatrar, museum, lekparker och friluftsområden!

Det är det "värna om välfärdens kärna" handlar om!

Det är gammal hederlig högerpolitik, den som inte har råd att själv betala får vara utan!

Så idrottssagor liknande Zlatan och Foppa, eller musikunder som Roxette och Robyn kommer nog inte att bli till i framtiden om högerpolitiken får styra.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

7 kommentarer:

Bert sa...

Människofientlighet - Det är vad denna regering står för.

Bort med den. Snabbt!

M sa...

:D :D :D ååå, ibland är ni för roliga!

Anonym sa...

Jaså, är det kärnverksamheten man pratar om. Jag har hela tiden trott att man menar tjärnverksamheten. Alltså det kommunala fisket. Röstfisket.

/Meikäläinen

Anonym sa...

Jovisst! Men nog finns det en hel del tok som får pengar från kommunens skattebetalare.

Isse sa...

Kan vara sånt här slösande i kommunerna som åsyftas:

http://ingero.blogspot.com/2009/08/inratta-en-sloso.html


Men måste ändå medge att du sitter inne med en stor portion humor, din gamle kommunist.

"Så idrottssagor liknande Zlatan och Foppa, eller musikunder som Roxette och Robyn kommer nog inte att bli till i framtiden om högerpolitiken får styra."

Det är fan humor!!
För det var väl ett skämt?

Isse sa...

http://ingero.blogspot.com/2009/08/tjugo-vardplatser-na-lat-oss-ge-lite.html

Den också!

Knapsu sa...

Visst slösas det med pengar i kommunerna och många slantar går till fel saker. Ett bra exempel är ju hur Luleå kommun sponsrar ett affärsdrivande bolag som Luleå Hockey med många miljoner.
Inlägget är i lite raljerande ton men det behövs ju inte många hjärnceller för att räkna ut vad som händer i förlängningen när kommunerna får börja prioritera hårdare bland utgifterna.
Färre idrottsanläggningar och med en större del av självfinansiering leder ju självklart till att färre utövar idrott, fler talanger som aldrig kan spira.
Kommunala musikskolan lär ju också få stryka på foten och vad den har betytt för "det svenska musikundret" har ju artisterna själva vittnat om.