torsdag, augusti 13, 2009

Kommunpolitiskt förräderi

Folkpartiets desperata eurokramande håller i sig, nu är det Folkpartiets Johan Landström som vill införa euron i Luleå.
Folkpartiet som tycker att det är sååå jobbigt att gå till Forex och växla pengar innan de bordar planet på sin utlandsresa, anser tydligen att kommunen galant skall hantera dubbla valutor i all sin ekonomiska administration.

Det enda argumentet Landström kan klämma fram med är: "-Då blir det enklare för finska företag att konkurrera om kommunala upphandlingar"

Jag tycker att Landström, och många andra kommunploitiker, borde börja fundera över vad deras uppdrag är. De kan fundera över varför väljarna har röstat in dem i den kommunala politiken?
Våra kommunalpolitiker verkar ha tappat bort var deras lojalitet ligger. Deras uppdrag är att värna kommunens och dess invånares intressen, inte privata företag i andra länder!

Jag tror inte Luleåborna röstat in Landström för att han skall förenkla för utländska affärsintressen att föra över deras inbetalda kommunalskatt till utlandet.
Jag tror heller inte att Luleåborna vill att deras skattepengar används för att slå ut kommunal verksamhet eller det lokala näringslivet, för att gynna utländska intressen.

Marknadsfundamentalisterna kan hojta hur mycket de vill om fri konkurrens och att det blir billigare för kommunen. Skitsnack, säger jag. Luleå kommun gynnas inte för fem öre av att skattemedel blir till vinst i utlandet.
Mest för pengarna får Luleå kommun om deras skattepengar används i kommunala bolag som utför jobben!

Tillägg: Ett i sammanhanget relevant citat från Locutus:

"Jag skulle exempelvis kunna tänka mig en tjugoårig före detta fotomodell med silikonbröst som partiledare, som poserar näck med samma text under. Att ha en politiskt okunnig, före detta fotomodell som stadschef, är inget problem, då ledande politikers främsta syfte är att driva storföretags och bankers intressen"

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: