måndag, augusti 31, 2009

GW Persson och kamerorna

Jag vet inte om den är sann men jag har som en bild i mitt inre av Leif GW Persson där han fundersamt sitter och kliar sig i huvudet under TV-programmet "Efterlyst" medan han lätt mumlande lägger ut texten om något av brottsfallen.
När jag läser hans krönika "Fångad på bild" i Expressen så är det jag som sitter och kliar mig i nacken och funderar på vad GW egentligen vill säga med sin krönika.
Han börjar med att berätta att "Under de tio år som jag medverkat i "Efterlyst" har vi fört statistik på detta och vet numera att tre brott av fyra, där vi har bilder att visa, kommer att klaras upp" och hur många års fängelse de tillverkat under ett program tack vare då av att brottslingar filmats av övervakningskameror.

Sedan kommer han in på den brittiska polisen och deras massiva kameraövervakning:
"Den engelska polisen är den som har den största internationella erfarenheten av den här metoden. I London finns tusentals övervakningskameror som under ett år förebygger och klarar upp tusentals grova brott ute på staden"
Persson vet också att berätta att "Om det är effektivitet man eftersträvar finns det knappast något bättre medel mot den öppna brottsligheten i tätbefolkade områden" vilket ju var intressant eftersom ekot precis rapporterar om den brittiska övervakningssatsningen:
"De sitter överallt, i gathörn och på fasader, bevakningskamerorna här i London. Via kameralinsen går informationen till avancerade datorprogram, som exempelvis hittar felparkerade bilar. Men en av Scotland Yards chefer, Mick Neville, säger att bevakningskamerorna är ett fullständigt fiasko. Enligt hans rapport är det bara en kamera på tusen som gör nytta i brottsbekämpningen"
Intressant att GW Persson hävdar att de brittiska övervakningskamerorna är det effektivaste vapnet i brottsbekämpning medan Scotland Yard betecknar det som ett totalt fiasko och bortkastade miljarder.

Sitter GW och fabulerar för att få oss positiva till mera kameraövervakning?

Så långt kommet så verkar ju GW Persson vara en förespråkare för kameran som brottsbekämpare, men mot slutet av krönikan kommer han in på risken för misstag och problemet med integritetskränkningen, och hastigt och lustigt så är GW Persson integritetens riddare och Thomas Bodström (!) den fule övervakningsivraren som vill låta skolorna ha övervakningskameror!

Snyggt grepp där av Persson, att i en och samma text vara för övervakning, vara emot övervakning och sedan ställa ut Bodström som måltavla!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

fredag, augusti 21, 2009

Välfärden skall skalas ner till kärnan

"Kommunsektorn som helhet har massor med pengar – inte obegränsat, men stora summor att röra sig med. Och en betydande del av dessa summor går inte till ”välfärdens kärna” och måste därför inte bara vara föremål för besparing utan t o m för större besparingar"

Kommunerna skall enbart ägna sig åt kärnverksamheten, det är det vi nu skall prioritera. Skattebetalarnas pengar ska inte slösas på kultur och fritid.

Lämpa in ungarna för förvaring på dagis där de kan stå innanför staketet och vänta, de får mat så de överlever tills mamma eller pappa hämtar dem igen. Punkt slut.

Skolbarnen skall sitta i sina klassrum och lära sig räkna pengar, och när det blir rast så utfodras de. Punkt slut.

I äldrevården skall kärnverksamheten värnas, gamlingarna skall få mat, medicin och hållas vid liv, tills de dör. Punkt slut.

Dagisungar skall inte springa på badhus och lära sig något så onödigt som att simma. Teaterclowner och andra kulturarbetare skall inte besöka daghemmen och skämma bort ungarna med sin uppmärksamhet.

Skolbarn har inget behov av att idrotta, se teater eller besöka museum, de behöver inte se eller lära sig något annat än det läraren lär ut på lektionen, och att springa runt och sparka på en boll eller slå en puck är bara slöseri med tid.

De gamla som finns i äldrevården är det ingen ide att slösa några pengar på, med utflykter och någon jäkla Gnesta-Kalle som kommer med sitt dragspel och uppträder, de ska ju ändå snart dö.

Nä! Kommunerna måste värna kärnverksamheten, ty soliditeten är det viktigaste nu!

Lägg ner alla offentligt ägda (dvs i princip alla) idrottsanläggningar, bibliotek, teatrar, museum, lekparker och friluftsområden!

Det är det "värna om välfärdens kärna" handlar om!

Det är gammal hederlig högerpolitik, den som inte har råd att själv betala får vara utan!

Så idrottssagor liknande Zlatan och Foppa, eller musikunder som Roxette och Robyn kommer nog inte att bli till i framtiden om högerpolitiken får styra.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

onsdag, augusti 19, 2009

Seriös forskning när den är som bäst

"Om zombier fanns på riktigt så skulle en samlad attack från de odöda mördarmaskinerna leda till civilisationens kollaps – om inte mänskligheten handlar snabbt och aggressivt.
Det är slutsatsen av en matematisk undersökning gjord av kanadensiska forskare.

– Undersökningen beaktar någonting som många av oss oroar oss över, särskilt i unga år – hur man på bästa sätt skulle hantera ett utbrott av en zombieinfektion, säger Neil Ferguson, professor vid Imperial College i London"

Äh, det är väl inget att oroa sig för zombies, varenda människa vet ju att det effektivaste mot zombier är att blåsa huvudet av dem med ett Overwatch Sniper Rifle på långa avstånd. Vid närstrid så är det den gamla hederliga hagelbrakaren som gäller.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

måndag, augusti 17, 2009

Hinc robur et securitas*

Sjörövandet som affärsverksamhet verkar vara i ökande. Det är inte bara i Malackasundet och utanför Somalias kust som pirater opererar, nu förefaller sjörövandet ha spridit sig till svenska farvatten också.
Fartyget Arctic Sea med rysk besättning bordades av pirater i farvattnen mellam Gotland och Öland, försvann sedan och nu har rederiet emottagit krav på lösensumma för besättningens frisläppande.

Problemet med pirater blev så stort utanför Somalia att USA och andra länder, däribland Sverige, fann sig tvingade att skicka flottstyrkor för att bekämpa dessa nidingsdåd. Nu är situationen snart densamma i Sverige. Men eftersom vi ju knappast kan begära att amerikanerna skall vara överallt och rädda allihopa så blir det nog bäst om vi vänder oss någon annanstans.

Varför inte låta ryska flottstyrkor patrullera svenska vatten? Företrädesvis i de bevisligen pirathärjade vattnen mellan Gotland och Öland. Sverige verkar ju uppenbarligen inte bry sig det minsta om att sjöröveri förekommer på svenskt territorialvatten och Ryssland måste ju få försäkra sig om ryska fartygsbesättningars säkerhet när de färdas i riskabla vatten.
Ryssland ställer säkert upp om vi frågar, och alldeles gratis är jag övertygad om.

Förresten om nu ryssarna likväl patrullerar svenskt vatten så kan ju Tolgfors ringa upp sin ryske kollega Serdjukov och leja ut hela försvaret av Konungariket Sverige till Ryssland. Vi betalar ryssarna halva vår nuvarande försvarsbudget dvs 20 miljarder per år och de håller svenskt territorium rent från alla påtänkta ockupationsmakter.

Vi får ett försvar som är 100 gånger bättre än idag, och till halva priset!

Och det fina i kråksången är ju att då kan Reinfeldt dela ut ytterligare 20 miljarder i skattesänkningar!

Tänk er ett par fregatter och en Udaloj-jagare i Kalmarsund, uppbackad av en kryssare i Kirov-klassen utanför Gotland samtidigt som ett par Typhoon-ubåtar med ballistiska missiler smyger någonstans i Östersjön.
Det skulle nog avskräcka balterna från att invadera vårt land!

Sedan så fungerar nog ett par flottiljer med MIG-29 och SU-34 som stationerats i landet så avskräckande så att vare sig dansken eller polacken törs anfalla oss!

*Häri styrka och säkerhet.

Hjärntvättad

Tydligen så går det att lägga in subtila underliggande budskap med hypnotisk effekt även i musik. Eller vad ska man annars tro när man nu uppenbarligen är helt hjärntvättad? En och samma CD har nu snurrat oavbrutet i sex veckors tid i bilens CD-spelare och långt innan dess gick den kontinuerligt på Spotify.
Tur ändå att man kör ensam till jobbet, en eventuell samåkande hade nog blivit galen på att höra samma låtar om och om igen. På ganska så hög volym dessutom.
Hjärntvätten drabbar även människor i den närmaste omgivningen som, förutom musiken, även tvingas höra en galning som jämnt och ständigt reciterar fragment ur låttexterna.

"Jag lider av en egenhet, en kluven splittrad identitet
Av fredlig art är mitt ena jag, det andra jaget ett annat slag.
Terror, terror"


Läs även andra bloggares åsikter om

Har "På Gränsen" stannat av?

Nejdå, inte alls! Efter att köpcentret på finska sidan öppnats och den nya sträckningen av E4:an över gränsen blivit färdig så har det varit lite stiltje på byggandet av det nya Haparanda-Tornio. Men projektet rullar på. Under sommaren har entrepenadmaskinerna fortsatt att tugga i sig ytterligare stycken av det som återstår av Tullparken.
Mera rondeller, här byggs en anslutningsväg till cirkulationsplatsen på E4. Området till vänster kommer att sparas som parkområde. Till höger i bild syns köpcentret Rajalla
(Som om det hade legat hundra meter västerut hade haft dubbla omsättningen)



Ute på Björka verkar det däremot ha gått i stå.

Enligt skylten skulle Masku ha 6700 kvm handelsyta färdiga i november -09 men i bakgrunden syns endast gröna fält. Kan man gissa på att den globala finanskrisen rubbat planerna?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

lördag, augusti 15, 2009

torsdag, augusti 13, 2009

På hjul

Dags för ett inlägg av lite lättsammare slag.
(Äntligen, va?)

Lite grävande i bildarkivet och då propsar följande bilder på att publiceras

Finska huvudjägare handlar också på IKEA.



Lady Di rastar i Svartbyn



En vedgårdstruck, helt enkelt.


Storskopan! Denna maskin används för schaktning av flis.



Bara för att gå på tvärs med rubriken så tar vi ett fordon utan hjul också.

Den nya miljövänligare båten. En katamaran, eller kanske en quadromaran(?), som drivs elektriskt.

Maximal hastighet: okänd

Effekt: 22kW

Räckvidd: Beror på hur lång sladd du har!
:-)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommunpolitiskt förräderi

Folkpartiets desperata eurokramande håller i sig, nu är det Folkpartiets Johan Landström som vill införa euron i Luleå.
Folkpartiet som tycker att det är sååå jobbigt att gå till Forex och växla pengar innan de bordar planet på sin utlandsresa, anser tydligen att kommunen galant skall hantera dubbla valutor i all sin ekonomiska administration.

Det enda argumentet Landström kan klämma fram med är: "-Då blir det enklare för finska företag att konkurrera om kommunala upphandlingar"

Jag tycker att Landström, och många andra kommunploitiker, borde börja fundera över vad deras uppdrag är. De kan fundera över varför väljarna har röstat in dem i den kommunala politiken?
Våra kommunalpolitiker verkar ha tappat bort var deras lojalitet ligger. Deras uppdrag är att värna kommunens och dess invånares intressen, inte privata företag i andra länder!

Jag tror inte Luleåborna röstat in Landström för att han skall förenkla för utländska affärsintressen att föra över deras inbetalda kommunalskatt till utlandet.
Jag tror heller inte att Luleåborna vill att deras skattepengar används för att slå ut kommunal verksamhet eller det lokala näringslivet, för att gynna utländska intressen.

Marknadsfundamentalisterna kan hojta hur mycket de vill om fri konkurrens och att det blir billigare för kommunen. Skitsnack, säger jag. Luleå kommun gynnas inte för fem öre av att skattemedel blir till vinst i utlandet.
Mest för pengarna får Luleå kommun om deras skattepengar används i kommunala bolag som utför jobben!

Tillägg: Ett i sammanhanget relevant citat från Locutus:

"Jag skulle exempelvis kunna tänka mig en tjugoårig före detta fotomodell med silikonbröst som partiledare, som poserar näck med samma text under. Att ha en politiskt okunnig, före detta fotomodell som stadschef, är inget problem, då ledande politikers främsta syfte är att driva storföretags och bankers intressen"

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

tisdag, augusti 11, 2009

Komplettering till föregående inlägg och lite annat

Föregående inlägg om Tobinskatt skrevs under tidspress och i brådskan tappades några stycken bort.
Alltså, några rader till om Tobinskatten:

Frankrikes högerpresident Jacques Chirac förespråkade 2002 införandet av en skatt på den internationella valutahandeln:
"Att ta en liten del av de rikedomar som skapas av ekonomins internationalisering för att motverka globaliseringens negativa effekter och fattigdomen är ingen dålig idé, förklarade president Chirac i Johannesburg"

Miljöpartiet ställde 2003 en motion till riksdagen om införandet av en Tobinskatt.

EU-parlamentet röstade i oktober 2006 nej till införandet en Tobinskatt.
Vänstergruppen, socialdemokrater, de gröna och en del tappra liberaler röstade för förslaget. Högern röstade givetvis emot.

Argument för en Tobinskatt saknas ju knappast i dessa dagar när vi ser hur finansmarknadens aktörer genererar kostnader som de inte själva behöver stå för.
Den framstående nationalekonomen John Maynard Keynes förespråkade efter börskraschen 1929 införandet av en allmän finansmarknadsskatt. Han menade att marknaden då får stå för de kostnader som dess instabilitet, obalanser och störningar ger upphov till. De som i sin vinsthunger är beredda att ta onödiga risker och varaktigt skada samhällsekonomi måste vara med och betala notan. Det svider. Och det ska det göra om läxan ska läras.
Det är dags att inse att vi inte både kan ha kakan kvar och äta den. Så länge vi har en ekonomi med oreglerade finansiella marknader så lär vi få återkommande kriser.

Nog om Tobinskatt för nu snubblade jag över något som Folkpartiets Carl B Hamilton sagt angående organisationer (Attac i detta fall) med, som han uttrycker det, "falsk folklig förankring":

"Det är ett demokratiskt problem med många NGO:s (Non-governmental organisations) som utövar inflytande utan att ha demokratiskt förankrade mandat, eller möjlighet till ansvarsutkrävande"

Alla de här lobbyisterna som ägnar all sin tid åt att utöva inflytande över EU-parlamentet, tycker nog inte Hamilton utgör något demokratiskt problem, eftersom de ju gudbevars främjar privata vinstintressen och inte representerar någon folkvilja.


Mitt fotouppdrag denna vecka blir Mostraum ikväll och Vlieland imorgon, om nu inte omständigheter som åska eller annat ställer till det.

Höll på att glömma: Det blåser förändringens vindar för Haparandas stolthet, krigsmaskinen Raubtier. "Joey" Englund hoppar av bandet just när den hårtslående pansarnävens flerfrontskrig skördar segrar i hela landet.
Hulkoff kommenterar med sedvanlig glimt i ögat:
"- Ja, vi har sagt att han är dum i huvudet. Men det är inget att göra åt. Det är en tung förlust för bandet"


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

söndag, augusti 09, 2009

Dags att ta fram Tobinskatten ur garderoben

Efter att finansspekulerandet nu återigen orsakat en världsomspännande ekonomisk kris så hörs ropen på att reglera marknaden hårdare. Den nyliberala globaliseringpolitiken har återigen kört hela skutan på grund och som vanligt så är det de som står längst nere på samhällsstegen som får betala dyrt genom att kastas ut i arbetslöshet och en försämrad välfärd. Samtidigt som de ansvariga som ställt till med eländet och de politiker som låtit dem hållas, inte bara går oskadda igenom, utan i många fall roffar åt sig rena jackpotten.

Om jag inte missminner mig så var det i slutet på 1990-talet som diskussionen om en så kallad Tobinskatt drog igång. Organisationen Attac drev då på om en sådan skatt som ett sätt att finansiera projekt i utvecklingsländerna snarare än att fokusera på skatten som ett sätt att dämpa valutaspekulation.

Vad innebär då en Tobinskatt?
Jo, genom att införa en skatt på cirka 0,04 procent på valutatransaktioner skulle incitamentet för kortsiktig valutaspekulation minska. Denna skatt har ingen negativ verkan på långsiktiga investeringar, men skulle ha en hämmande verkan på det spekulativa flödet som är minst 50 gånger större än handelsutbytet. Även om endast Euroländerna genomför det så har det stor inverkan på den spekulativa ekonomin globalt sett.

De nyliberala hävdar ju ofta att "vi har en global marknad" så varför inte ha en global skatt? Det är väl en naturlig följd av en globaliserad ekonomi att det införs en globaliserad skatt?

Med de senaste årens debatter om miljöhot och finansiella krascher så är det nog så tydligt att vi behöver utveckla globala styrsystem både för att få stabilare finansmarknader och för den globala ekologins skull.

Vi färdas i en ekonomisk berg- och dalbana där dalarna blir allt djupare och bergen allt högre, och för varje varv är det fler och fler som kastas ur vagnar med allt sämre stötdämpning!

Så, vad väntar vi på?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

torsdag, augusti 06, 2009

Skivindustrins nya biljardmarknad

Hur många gånger skall vi betala åt upphovsrättsmaffian?
Den frågan ställer man sig gång på gång. Som jag i ett tidigare inlägg beskrivit så betalar vi redan för rätten att kopiera film och musik. När vi köper en mp3-spelare, en dvd-spelare eller en digitaltv-box med hårddisk så betalar vi en Privat-Kopireings-Ersättning, PKE just för möjligheten att fritt kunna kopiera upphovsrättsskyddat material. Samma sak med lagringsmedia som VHS-band, CD-R, DVD-R och USB-minnen. Ändå sedan musikkassetten uppfanns har musik- och filmindustrin tjänat stora pengar utan att ens behöva sälja sina svindyra produkter.

Hur många gånger skall vi behöva betala för deras produkt innan de är nöjda?

Tills de har varenda sedel som finns i världen, tydligen:

Joel Tenenbaum dömdes att betala 675 000 dollar för att ha fildelat trettio låtar, det blir cirka 160 000 kronor per låt.
Karl Sigfrid har räknat lite på siffrorna i domen som RIAA är nöjda med, och skadeståndsnivåerna som skivindustrin anser är motiverade utifrån den skada de åsamkats.

"Enligt IFPI kopierades 40 miljarder musikfiler olagligt via fildelningsnätverk under 2008. Om skadan för varje nedladdad låt är 160 000 kronor blir den totala skadan 6 400 000 000 000 000 kronor. 6,4 miljoner miljarder alltså. När cd-försäljningen stod på sin topp såldes i hela världen skivor för något mindre än 200 miljarder kronor per år.

Slutsatsen blir at skivindustrins påstådda förluster till följd av fildelning är drygt 30 000 gånger så stora som försäljningsintäkterna när de var som störst.

Samma förhållande kan även uttryckas på ett annat sätt:

Skivindustrins marknad för skadestånd är mer än 30 000 gånger så stor som marknaden för att sälja musik"

Enligt Min Humla får till det så mycket bättre än vad jag hade gjort, så jag klipper helt sonika in lejonparten av Joshens inlägg om skivbolagens gyllene tider:

"Nu har skivbolagens verkliga guldålder inträtt. Man har en marknad som är trettiotusen gånger så stor som musikmarknaden någonsin var, och man behöver inte ens sälja skivor. Faktum är att ju färre skivor man säljer, desto bättre ser det ut när man gråter ut hos politiker och domstolar. Kanske är det därför man avstår från att skapa enklare och billigare försäljningsmodeller, kanske är det därför man fokuserar på att marknadsföra skit, och kanske är det därför man motarbetar skivbutiker så att försäljningen hålls i schack.

Men det bästa av allt är att man inte behöver dela pengarna med artistslöddret. Trettiotusen gånger försäljningsintäkterna, rakt ner i egen ficka (ok, lite advokatarvode då, men advokaterna kostar inget i marknadsföring) och det enda man behöver göra är att ljuga. Och det är man bra på. Om någon upphovsman någonsin har fräckheten att fråga varför inte de får någonting från skadestånden är det bara att dra en ny snyftare och säga att advokaten åt upp pengarna.

Det är en härlig trojka som har uppstått av skivbolag, politiker och advokater. Lögnareliten, förljugenhetens creme de la creme, som röker cigarrer tillsammans och drar rövarhistorier. Visst sover man gott när man minns att vår oändligt visa justitieminister Beatrice Ask avfärdade alla varningar om att IPRED-lagen skulle kunna vara rättsosäker och utnyttjas i utpressningssyfte genom att säga att hon “utgår från att de flesta producenter är klokare än så”? Visst känns det tryggt att hon uppfattar det här rövarbandet som ärligt och hederligt och med ett stort engagemang för rättssäkerhet och medborgarnas konsumenternas/väljarnas väl och ve?

Själv tror jag att mytomaner är dåliga på att identifiera andra lögnare. De ljuger så de tror sig själva, så varför skulle de inte tro på andra? Det är därför den här trojkan fungerar så bra ihop. Ingen säger någonsin emot någon annan. Och det kanske är det som är metoden för att vända utvecklingen. Inte att försöka konfrontera våra folkvalda(!) med sanningen, utan med rent hittepå. Vår kritik är för jordnära helt enkelt. Vi måste lära oss att spela spelet för att vinna.

Jag föreslår därför att vi börjar kampanja för att upphovsrättslobbyn är pedofilterrorister tätt knutna till både al Qaida och pedofilnätverk i Belgien, och att de har för vana att på sina årsstämmor klä sig i scharlakansröda kåpor och ritualmörda hundra miljarder spädbarn (det sista kan vi nog få professor Eva Lundgren att intyga). Jag tror nämligen att det är så man vinner mot mytomaner - inte med sanningar utan med häftigare lögner, och regimen kan inte mostå lögner som innefattar pedofili och/eller terrorism"

Jag gjorde ett undantag för "Det finns bara krig" med Raubtier men annars fortsätter mitt köpstopp när det gäller film och musik.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

onsdag, augusti 05, 2009

I Den Heliga Tillväxtens namn

Att få ner arbetslösheten påstås vara den viktigaste frågan för våra politiker. Politikerna på högersidan har sitt recept (som oftast går ut på att göra det så jävligt som möjligt att vara arbetslös) och politiker till vänster har sitt recept. Men det gemensamma är att alla som kan skall arbeta. Samtidigt som politikerna hörs förfära sig över den höga ungdomsarbetslösheten kommer de med utspel om att höja pensionsåldern eftersom vi "måste" jobba mer och även att vi måste importera arbetskraft.

Alltså, problemet är arbetslöshet, och i synnerhet arbetslösheten bland unga.

Politikernas lösning är då att de gamla skall jobba ännu längre innan de går i pension och vi skall importera arbetslösa från Indien.

Jag är ingen politiker så det kanske är därför jag inte får ihop hur detta skall få ner arbetslösheten.

Nej, sanningen är nog att politikerna skiter i de arbetslösa. Det enda som räknas är den kortsiktiga och heliga ekonomiska tillväxten. Att den sorts ekonomiska tillväxt som räknas idag inte kan vara för evigt blundar de för och att det på lite längre sikt går åt skogen med inte bara samhället, utan i förlängningen hela jordklotet bryr de sig inte om. Det är ju idag de sitter vid köttgrytorna!

Vi lever idag i ett tillväxtsamhälle istället för ett utvecklingssamhälle och ve den som ens törs nämna något om minskad arbetstid eller sänkt pensionsålder som ett sätt att få ner arbetslösheten, ty arbetaren skall vara trött efter sin långa arbetsdag och inte orka bry sig om andra medborgare eller vart samhället är på väg, utan bara ägna sig åt att konsumera i Den Heliga Tillväxtens namn.

Amen!

(Bild från The Big Picture)

"En ny form av ekonomiskt slaveri, som inte längre bottnar i kampen för ekonomisk överlevnad utan i en tillväxtmani som ibland, i de bokförda expansionsökningarnas namn, tvingar oss att fördela våra ekonomiska resurser, inklusive tiden, destruktivt - så att vi raserar sådana naturliga grundvalar för vår existens som luft, vatten, jord, naturskönhet och vår egen arvsmassa"

(Staffan Burenstam Linder)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Ihopplockade delar


Varje gång jag ser en SsangYong så kommer jag av någon anledning att tänka på en låt med Johnny Cash. Ni vet den där sången om killen som jobbar i Cadillac-fabriken och eftersom lönen är så låg att han aldrig kommer att få råd att själv köpa en, så smugglar han ut del för del under årens lopp tills han kan skruva ihop sin alldeles egna Cadillac hemma i garaget. Dock inte helt problemfritt!




Läs även andra bloggares åsikter om , , ,