måndag, januari 31, 2011

Borg och Batra gråter

Finansminister Anders Borg och Anna Kinberg Batra går nu ut och agerar som gråterskor i SvD efter att riksdagen röstat igenom en minskning av anslaget till regeringskansliet och snyftar fram att "sparar man 300 miljoner kronor på anslaget måste verksamheten också minska med 300 miljoner, vilket drabbar anställda, lokaler, ambassader och annat. Det är i allra högsta grad fråga om en verklig och kännbar besparing".

Om jag inte kommer ihåg fel så har jag för mig att just moderaterna ville minska det årliga anslaget till regeringskansliet (som ökat med 750 miljoner sedan 2006) med 600 miljoner när de var i opposition.

Sen är det ju lite lustigt att 300 miljoner mindre till regeringskansliet får så fruktansvärt kännbara effekter medan 100 000 miljoner i minskade intäkter till staten tydligen inte leder till några konsekvenser alls för välfärden.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

De är sura för att de inte kan bygga upp ett maktcentrum med våra skattepengar som de hade tänkt sig. Allt med syfte att bli det statsbärande partiet.

/Meikäläinen

Bert sa...

Snygg parallell där på slutet.