lördag, januari 08, 2011

En liten matchrapport

Det har rått något av hockeyfeber i Haparanda de senaste dagarna så redan klockan 15.00, en halvtimme innan kassorna öppnade, ställde man sig i kö utanför Arena Polarica där matchstart var utsatt till klockan 17.00.
I en fullsatt hall fick man återigen se Asplöven enkelt vinna mot storfavoriterna Björklöven. Denna gång med 6-2.
Uppenbarligen har tillkomsten av de nya stjärnorna fått effekten att övriga spelare höjt sig ett snäpp. Det var nämligen tredjefemman som briljerade. Johannes Tornberg gjorde tre mål, samtliga efter förarbete av Shawn Snider som välförtjänt fick priset som bäste spelare i hemmalaget. Snider var helt outstanding idag.

I den nya"superfemman" var Eric Przepiorka bra som vanligt och jodå, han satte en snurrstraff även idag.
Nyförvärven då? Jonte Hedström var ytterst nära att sätta pucken i mål redan efter 10 sekunder av matchen och summerade efteråt 1 mål+1 assistpoäng och visst syntes det att där finns mycket mer att hämta. Conny Strömberg, som knappt hunnit träna med laget, visade upp några smarta passningar och fick fram en målgivande passning till Hedström.

Björklöven ser bra ut som lag, spelar snyggt men uppenbarligen räcker de inte till mot Asplöven. Den avgörande skillnaden verkar vara att Asplövens forwards helt enkelt är för individuellt skickliga för Björklöven att hantera.
Ett tecken på att något är fel i Björklöven, är att de endast mäktar med att göra ett mål i fem mot fem mot ett Asplöven som inte precis är kända för sina defensiva kvaliteter. Om det beror på kompetensen innanför båsdörren eller ute på isen lämnar jag osagt.

Sedan från läktarplats så ger jag ett stort minus till de i publiken som rantar fram och tillbaka till serveringen medan matchen pågår. Är pausölen viktigare än att se matchen så kan man ju stanna hemma och spara in entreslanten.

Ett plus ger jag till att jag på läktaren träffade en gammal klasskompis som jag inte sett sedan han flyttade till Afrika efter sjätte klass.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: