torsdag, januari 27, 2011

Framtidens historiebok: Reinfeldt byggde landet

”Nu växer en ny bild av Sverige fram i omvärlden”
Regeringen i Davos: Sveriges samhällsbygge och starka ekonomi väcker nyfikenhet i en kristyngd omvärld"


Så lyder rubriken och ingressen på en artikel i DN där fyra moderata ministrar lägger ut texten om hur bra Sverige är och hur bra det går för Sverige.
Till att börja med kan man ju reflektera över att kannibalismen i borgaralliansen nu lett till att regeringen nu är synonymt med moderaterna. Moderaterna har blivit regeringen och de andra borgerliga partierna syns inte till någonstans.

För det andra så är ju hela artikeln ett enda stort försök att ta åt sig äran för det välfärdssamhälle som arbetarrörelsen under förra århundradet byggt upp och där moderaterna med näbbar och klor kämpat emot i princip varenda reform.

"Även vårt samhällsbygge väcker nyfikenhet. Vi har i Sverige inte de djupa klyftor som i andra samhällen skapar sociala spänningar. I stället finns här en stor tilltro människor emellan som skapar både trygghet och möjlighet till utveckling. Här finns en väl utbyggd välfärd som utjämnar livschanser"

Detta är ju inget annat än hyckleri från en regering som bara fortsatt på den sedan länge inslagna vägen med att försämra välfärden, öka klyftorna och minska jämställdheten.

För det tredje så finns orsaken till att det går bra för Sverige inte att finna i någon "reformpolitik för fler i arbete" eller skicklig ekonomisk politik från regeringen. Orsaken till att Sverige klarade den senaste krisen så bra och därför går bra nu beror på att det svenska folket, på tvärs emot i stort sett hela det politiska etablissemanget, röstade nej till EMU och övergången till euro.

Som Adventskalendern uttrycker det: "Sluta malla er och tacka er lyckliga stjärna att några i det här landet röstade nej till euron istället. Det vore mer klädsamt."

(Moderaternas bidrag till välfärdssamhället genom historien hittar ni här)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du har precis lyckats pricka rätt. "Ett hjärta rött" skriver om samma sak.

Anonym sa...

Nämen, nog är det väl moderaterna som alltid har haft välfärdsmodellen för ögonen och också uppfunnit välfärdssamhället? Och statsministern är väl värmlänning och heter Tage, tror jag bestämt. Finansministern har nog bara klätt ut sig; Egentligen har han hängslen, svångrem samt säkerhetsnål som extra stängning av bakfickan. Lantarbetare tror jag han är i grund och botten och står på de fattigas och utsattas sida. Gunnar i förnamn?

/Meikäläinen

Knapsu sa...

Ja, om du frågar Fredrik så är det ju så!

Man undrar ju om han tror på sina sagor själv?