onsdag, januari 05, 2011

Folkhemmet

Här har vi bilden av det svenska folkhemmet idag. Inte nog med att invånarna i det svenska folkhemmet blivit mer och mer insnöade samtidigt som det blivit ett allt kallare och kallare klimat i landet som flyter av mellanmjölk, nu har det även gått hål i taket så att det snöar in också. Sedan åtminstone 20 år har besparingar och obefintligt underhåll av det en gång så fina hemmet gjort att springor i både väggar och tak blivit allt fler och allt större, med påföljden att det nu börjat dra alltmer kallt och hemmet blivit allt otryggare.
Där en gång stod ett glänsande och omtalat bygge står numera ett snart fallfärdigt ruckel som vid nästa oväder riskerar att fullständigt ramla omkull och lämna invånarna helt utlämnade och oskyddade.
Men inte alla, några av de boende i folkhemmet har nämligen under årens lopp roffat åt sig mer och mer ur den gemensamma hushållskassan. De sitter nu iklädda varma pälsar och fickorna proppfulla med inte bara livsnödvändiga förnödenheter utan även med saker som skall skänka lite extra guldkant åt deras tillvaro.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Och vi fattiga stackare får betala saftiga elräkningar för att värma upp vårt ruckel. Avreglering är bra säger statliga Vattenfall

Knapsu sa...

Avreglering är bra!

För direktörerna på Vattenfall som får mer i resultatgrundad bonus.

Björn Nilsson sa...

Man kan ju försöka se det från den positiva sidan: när det blir dags att återupprusta folkhemmet kommer arbetslösheten att sjunka till UNDER noll procent (minst)! För det finns ju vid det här laget rätt mycket som måste fixas till!

Anonym sa...

Men många hinner gå under innan upprustningen tar vid. Tyvärr.