tisdag, januari 18, 2011

Tomhylsan aka Bagdad-Bob

Just nu debatteras försvaret vid Folk och Försvars rikskonferens i Sälen, försvar och försvar förresten, vi har ju inget försvar längre, bara en insatsstyrka som skall hänga USA:s krigsmaskin i skjortan, slicka deras stövlar och städa upp efter deras härjningar runt om i världen. Plus några Gripen som, i den händelse att fosterlandet angrips, skall hålla luftrummet kring Arlanda rent medan regering och andra höjdare flyr landet.
Det är ju ganska intressant att det är moderater, som av rädsla för ryssen tidigare alltid värnat om försvaret, som nu slutligen har sett till att det så kallade försvaret nu snart bara är ett tomt skal där 1900(?) "hemvärnsmän" med 12 veckors utbildning skall utgöra försvarsmakten. Ja, förutom några tusen cocktailpimplande generaler förstås.
Detta eftersom lagstiftningen som skall möjliggöra det nya försvaret inte kan finnas på plats förrän tidigast 2012 samtidigt som verkställigheten i att förändra försvaret hastas fram.

Signifikant nog så talar den moderate riksdagsmannen och ledamoten i försvarsutskottet Johan Forsell om det nya systemet med anställda soldater, mer som en arbetsmarknadsåtgärd snarare än en fråga om säkerhetspolitik och menar att försvaret är det nya McDonald’s:
"Säg ”ungdomsarbetsgivare” och de flesta tänker säkert på McDonald’s som sägs vara Sveriges största. Mycket talar för att de snart får tuff konkurrens av Försvarsmakten om förstaplatsen"

Ja, införandet av yrkessoldater är väl den enda arbetsmarknadspolitiska åtgärden regeringen genomfört sedan de kom till makten 2006.

Enligt Försvarsminister Sten "Tomhylsan" Tolgfors så är dock allt frid och fröjd, solen skiner och vi skall tala väl om försvaret. Ett agerande så ihåligt att regeringens egen Pravda, SvD nu pratar om försvarsminister Tolgfors som "Bagdad-Bob"

Ja, till och med självaste Tokmoderaten "kräks på hanteringen av försvaret" och anser att "såväl försvarsledning som politiskt ledarskap står med byxorna nere"

För tio år sedan, vem hade trott att moderaterna skulle lägga ner försvaret?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

6 kommentarer:

Blogg i Norr sa...

Hej!

Jag vill tipsa dig om att vi precis har startat en portal över bloggar i Norrbotten på Facebook.com. Sidan heter Blogg i Norr och är till för alla som gillar bloggar från Norrbotten. Där kan du som bloggar bli upptäckt av nya läsare eller du som läser bloggar, hitta en ny favorit runt om i Norrbotten.

Så Gilla sidan, registrera din blogg och tipsa dina läsare och vänner.

Välkommen till Blogg i Norr: http://www.facebook.com/pages/Blogg-i-Norr/162067467161821?v=app_2344061033#!/pages/Blogg-i-Norr/162067467161821

Med vänlig hälsning
Sara Stenberg
Blogg i Norr

Björn Nilsson sa...

Tolgfors borde få Nobels fredspris. Egentligen skall ju priset utgå till folk som exempelvis bidragit till att skära ner ländernas krigsmakter (inte till krigsgalningar som Obama eller den konstige kinesen senast) och Tolgfors har ju gjort att Sverige numera nästan inte har något försvar!

Knapsu sa...

Skulle så kunna vara, om det nu inte var för det där krigandet i Afghanistan som Tolgfors tycker att vi ska hålla på med.

Björn Nilsson sa...

Jamen då får vi åberopa "Obamaklausulen" också - det borde göra Tolgfors till en bombsäker (!) kandidat till fredspriset.

Bert sa...

Har tänkt skriva om detta med försvarets misslyckade personalstrategi. Men det har inte blivit av.

Det jag kan konstatera är att försvaret blir kostsammare på den nu inslagna vägen. Och mindre.

Knapsu sa...

Björn: Just det ja. Man får ju fredspris för positiva tankar nuförtiden.

Bert: Ja enligt mig så blir det ju mindre och mindre försvar för mer och mer pengar. Detta eftersom det är dyrt att städa upp efter USA:s imperiefasoner runt om i världen.