onsdag, september 28, 2011

Även i Sverige är krigets första offer sanningen

Sverige har varit ett neutralt land. Med ett försvar baserat på en allmän värnplikt i fredstid för alla medborgare och en allmän mobilisering i händelse av krig skulle angripare hållas utanför landets gränser. Därför bytte Krigsmakten 1974 namn till Försvarsmakten.
Idag har värnplikten avskaffats och vi har numera en kader av yrkessoldater vars uppgift är att utgöra en insatsstyrka som skall kunna sättas in över hela världen.

Det före detta värnpliktsförsvaret har med andra ord omvandlats till en styrka med legosoldater som skall bedriva ockupationskrig i främmande länder.
Det rätta vore ju då att byta tillbaka namnet, från Försvarsmakten till Krigsmakten, men det är ju inte bara politiskt omöjligt, utan också helt emot det dominerande regeringspartiets modus operandi för att behålla makten.

När nu det förr så fredliga Sverige, som tidigare var känt för och hyllades världen över i sin roll som medlare och fredsmäklare i allehanda konflikter världen runt, istället har förvandlats till en krigisk nation som ockuperar länder och dödar människor som den svenska befolkningen inte har något otalt med, så har krigspropagandan också kommit till det svenska folket.

En krigspropaganda som du och jag läser varenda dag i våra tidningar.
Varenda dag.
I våra tidningar som aldrig ljuger.


SvD:
"En massgrav med minst 1 200 kroppar har påträffats vid Abu Salim-fängelset i Libyens huvudstad Tripoli, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
De döda tros vara personer som dödades av Gaddafis säkerhetsstyrkor under ett fängelseuppror 1996"

DN:
"Den massgrav som påträffats i de södra delarna av den libyska huvudstaden Tripoli tros hysa offer för den massaker på politiska motståndare som Khaddafiregimen genomförde 1996"

Sanningen:Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Krig säljer och de stora medierna uppträder som om de vore fjärrstyrda (vilket de kanske är?) och partierna verkar fjärrstyrda de också. Ynkligt.

Knapsu sa...

De stora medierna har ju helt abdikerat från sitt uppdrag att opartiskt skildra verkligheten. Se bara hur Anders Borg får agera expert i public service när det handlar om ekonomi.

Han är ju för bövelen politiker, därför aldrig opartisk.