fredag, september 09, 2011

Folkpartiet och den flygande strutsen

Det börjar bli lite av lyteskomik det här med Folkpartiet och euron. Nästan så man tycker synd om de arma stackarna. Nu är det folkpartiklarna Jan Björklund, Birgitta Ohlsson, Carl B Hamilton och Olle Schmidt som i SvD, med dårars envishet fortsätter att tjata om att vi i Sverige måste införa euron.
"Vad Europa behöver nu är mer av gemensam finanspolitik, inte mindre" skriver de verklighetsfrånvända euro-talibanerna samtidigt som vi ser hur de katastrofala effekterna av den gemensamma finanspolitiken drabbar land efter land i Europa.

"Europa kommer genom tuffa åtgärder att ta sig genom krisen. Det sker i detta nu genom mer samarbete och mer av gemensam finanspolitik. Successivt ökar därför priset för Sverige att stå utanför" menar stollarna, medan alla vi andra ser hur priset för att vara innanför ökar successivt.

Med en fd major vid rodret så anammar väl Folkpartiet helt enkelt den militära devisen att om kartan inte stämmer med terrängen, så gäller kartan och då blir det detsamma med euron, nämligen att det är fel på verkligheten och inte euron.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Med tanke på att "gemensam finanspolitik" i dagens läge innebär det konstiga tilltaget att dra ner på offentliga utgifter i en kraftig lågkonjunktur kan man undra med vilken kroppsdel de där människorna tänker med.

Knapsu sa...

Man undrar ju om de tänker överhuvudtaget!