söndag, september 25, 2011

Särintresse? Nej, bara lite blygsam lobbyism

Hoppsan! Se här. Lobbyister brukar ju vanligtvis verka bakom kulisserna och inte vilja synas men här har vi några som träder fram i offentligheten och tar åt sig äran av att ha påverkat regeringen.

Ur pressmeddelandet från Sveriges Bryggerier:

"Regeringens besked att inte höja ölskatten välkomnas av Sveriges Bryggerier och hela den svenska bryggarnäringen.

- Vi är glada om vi kunnat visa att ännu högre ölskatter inte betyder att vi svenskar arbetar mer och super mindre, utan snarare tvärtom, säger Sveriges Bryggerier vd Cecilia Giertta i en kommentar"

Regeringen i knäet på ett särintresse säger du nu kanske? Nej,nej, nej. Bryggerinäringens branschorganisation är inget särintresse, de bidrar bara med fakta så att regeringen kan ta beslut som gynnar dem. Bryggarna alltså.

Särintressen är (har vi fått lära oss av landsfadern) ju fackföreningarna, LO, de sjuka, alla arbetslösa och de gnälliga pensionärerna.

Härligt också att hos Sveriges Bryggerier under rubriken "En bra regering lyssnar på fakta" läsa att "Vi bedriver aldrig några kampanjer och det är oss totalt främmande att slå oss för bröstet, utom när det gäller att i mindre sammanhang tala om vilka bra och goda produkter vi gör"Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: