torsdag, september 20, 2012

Dagens bästa: Schlaug om välstånd

Birger Schlaug funderar på att öka välståndet i Sverige:

"Funderar på att göra en insats för välståndet idag. Funderar på att åka till Göran Persson och diska hans disk och föreslå att han åker hem till mig och diskar min disk. Självfallet betalar vi vitt. Och självfallet åker vi bil till varandra. Ju mer koldioxid vi släpper ut ju mer välstånd får vi - i det här fallet ökar välståndet med cirkus 70 kg koldioxid.

Mitt emellan oss bor förresten Anders Borg i en gammal MC-klubblokal. Har vi tur krockar vi med hans bil. Blir lite extra reparationer och kanske någon lättare personskada som genererar mer välstånd. Kanske måste vi till och med skrota någon av bilarna, så vi får ett litet skutt uppåt när det gäller välståndet. Ska be min fru att jobba över hela veckan så vi -  genom att inte hinna träffas så mycket - kan öka välståndet ytterligare.


Själv ska jag ut och hugga sönder växthuset som just blivit färdigbyggt så vi kan öka välståndet genom att bygga ett nytt likadant. Nya glas, nytt virke, ny kalkbruk. Det sistnämnda gör att välståndet kan öka på Gotland också, om nu inte välståndsmotståndarna lyckas stoppa utrotningen av välståndshämmande arter och fåniga träd som står i vägen för kalkutvinningen.


Förresten, vore inte idén från gamla tider tas till nåder igen: vi äter oss mätta och sedan sätter vi fingrarna i halsen och spyr så vi kan äta en gång till. Det bidrar till ökar välstånd. Kanske kan vi dra om Kanada om vi alla gör vårt bästa. Och Urban blir jätteglad. Precis som Fredrik och Stefan."Urban, Fredrik och Stefan här ovan har då efternamnen Bäckström, Reinfeldt och Löven men det förstod ni ju redan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

martin sa...

Det är lätt att göra sig lustig över ett system som har evig tillväxt som enda kriterie för välstånd. Jan Guillou skrev i nån bok, att få politiker att bara snacka tillväxt var det genialaste moderaterna kommit på.