onsdag, september 05, 2012

En titt på Asplöven så här en vecka innan

Med en vecka kvar till nedsläpp i HockeyAllsvenskan så har det blivit dags att ta en titt på Asplöven.
Som vanligt så är det en till stora delar helt ny trupp som klubben ställer upp med. Men den här gången är det ju med all rätt eftersom man i och med det sena beskedet om avancemang i all hast har fått bygga upp ett lag som skall kunna hävda sig i den nästhögsta ligan. Med tanke på den korta tid man haft på sig är det imponerande att man lyckats pussla ihop en så pass intressant trupp.

Kvar från föregående säsong är sju spelare, andremålvakten Petter Nilsson, försvarsspelarna Teemu Metso, Niklas Andersson och Antti Alamäki, anfallsspelarna Juha Silvander, Martin Hellgren och förra säsongens bäste spelare enligt mig, Emil Bejmo.

Många nyförvärv med andra ord, så jag nöjer mig med att endast ta upp några av de många intressanta namnen och då måste man ju inleda med rubrikernas man, passningsfantomen Conny Strömberg. Kontraktet med Conny sträcker sig dock endast till 5 november till att börja med, men ambitionen från klubben är att förlänga det om ekonomin tillåter.

Mannen som skall ta emot Connys smörpassningar och göra mål, och det kanske mest spännande nyförvärvet i hela HockeyAllsvenskan, ryske Vyacheslav Truchno med 196 matcher i AHL i sitt CV har potential att bli en stor attraktion i vinter.

Ett annat uppmärksammat namn är supertalangen Anton Gustavsson. Sonen till Bengt-Åke Gustavsson draftades 2008 av Washington Capitals redan i den första rundan och spelade senast i Schweiz.

John Westin, utlånad från MoDo, har imponerat på mig under träningsmatcherna och blir intressant att följa. Likaså Per Hållberg som med 700 elitseriematcher och spel i Tre kronor förväntas ta ett stort ansvar i försvarsarbetet.

Inget lag utan en bra målvakt, och här hittar vi ett intressant namn i Joni Puurula som närmast kommer från finska klubben Sport med mycket bra statistik i ryggsäcken. Han har tidigare spelat med Leksand i HockeyAllsvenskan säsongen 2006-2007.

Sedan väntas den stora bomben brisera, Janne Ninimaa har nämligen uttryckt sin vilja att inleda sin säsong med att spela i Asplöven under ett antal matcher. Detta efter att han rehabiliterat sig efter sin handskada.

Hur kommer då Asplöven att klara sig i HockeyAllsvenskan? Låt oss höra vad de som följer HockeyAllsvenskan säger.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: