onsdag, september 19, 2012

Vi äro alla bolsjeviker

Jag hörde regeringsförklaringen i radion häromdan. Antingen har Fredrik Reinfeldt blivit socialist eller så ljuger han som en häst travar.
Jag tror nog mest på det sistnämnda.
Det kändes som att man ville tvätta öronen efter att ha hört så mycket ljugande.

Annars så fattade Socialdemokraterna i Malmö Arbetarekommun i dagarna beslut om att föreslå att partiet på Socialdemokraternas kongress ska ansluta sig till LO:s linje i frågan om vinst i välfärden.
Förutom att föreslå att ”socialdemokratin ska verka för att en ickevinst-princip ska vara rådande inom vård, skola och omsorg” föreslår Arbetarkommunen samtidigt att socialdemokratin ska verka för att Lagen om valfrihet (LOV) rivs upp.
Eftersom detta är ett beslut som troligen kommer att komma i fler arbetarkommuner så kommer naturligtvis mothuggen direkt, både från vårdprofitörerna som vill fortsätta dia skattepengar men även från såna som har mage att kalla sig socialdemokrater. Genom att utmåla de som är emot att våra skattepengar försvinner utomlands som ett "gatans parlament" eller som trotskister försöker man ge sken av att det är subversiva krafter igång snarare än ett uttryck för en folklig majoritet.

Det har visat sig att 80 procent av det svenska folket är emot vinster i välfärden. Man undrar, vill Per Gudmundson ge oss samma behandling som Lev Trotskij fick?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det är skrämmande att en människa som uppenbarligen ljuger - och om sånt som kan kontrolleras utan någon störra ansträngning - har så många svenskars förtroende.
Vill de verkligen bli lurade??? I så fall är det ju sämre med förståndet hos oss än jag trott.
Citat från regeringsförklaringen:
"Herr talman,
I vår omvärld drabbas de svaga och de utsatta av nedskärningar och besparingar. Det är inte vår väg. Det är inte Sveriges väg. Sverige kan och ska investera i sammanhållning och välfärd. I sjukvård och omsorg. I minskat utanförskap. I tillskott till utsatta grupper."
och dessutom: "Alliansregeringen har sedan 2006 genomfört angelägna reformer för att stärka sammanhållningen i samhället".
Han måste i sanning tro på att svenskarna är "det sovande folket".
Fy fan! (Kunde bara inte låta bli att säga det sista. Förlåt.)

Knapsu sa...

Ursäkten godtas! Det är ju helt på sin plats att vara upprörd över Reinfeldts flagranta ljugandet.