måndag, september 17, 2012

Intresseklubben noterar

Från veckan som gått kan vi notera att fd tennisspelaren Mats Wilander har gått ut och hyllat socialismen för att den skapar ett så fantastiskt välmående samhälle och ett stort välstånd för sina invånare:
"– De unga har det alldeles för bekvämt. Det är ett land under socialistisk dominans där staten tar hand om allt. Alla familjer har en eller två bilar, bra boende, platt-tv, datorer, internet och så vidare. Allt finns där, bara genom ett klick"

Att den svenska skolan sedan länge är i förfall, ett förfall som till stora delar härrör ur friskolereformen, har vi sedan länge noterat. En av de som förstört skolan allra mest är ju utbildningsminister Jan Björklund som bland annat sett till att yrkesprogrammen inte längre ger högskolebehörighet. Nu vill han fortsätta med sin utsorteringsskola och införa ettåriga "McDonaldsgymnasier".
I Jan Björklunds Sverige verkar skolan inte vara till för att utbilda till kunskaper utan om att utbilda arbetsrobotar till företagen och där endast en mindre elit skall ges möjlighet att studera vidare.
Rena 1800-talet med andra ord.

Ett av fundamenten i Fredrik Reinfeldts arbetslinje har varit jobbskatteavdraget. "Det ska löna sig att arbeta" och enbart den som arbetar skall därför betala en lägre skatt än den som inte arbetar har skattesänkningarna motiverats med. Nu skall pensionärerna få en hel femtiolapp mer i börsen varje månad att festa loss på och vi kan notera att Reinfeldt nu " ser inget egenvärde i att pension och förvärvsinkomst beskattas olika"
För vilken gång i ordningen det är som Moderaterna sågar sin egen politik kommer jag ihåg lika dåligt som jag kommer ihåg hur många gånger de har tagit socialdemokratiska förslag som de tidigare sågat och sedemera gjort till sina egna.

Noterar också de goda nyheterna att Centerpartiet fortsatt rasar i opinionsmätningarna.

Slutligen så noterar vi att hösten officiellt är här. Från och med i dag eldas det med pellets.
Så det så!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

6 kommentarer:

iZac sa...

Skulle ju blogga om det goda nyheterna att C rasat och rasar... men glömde bort.
Goda nyheter är det dock ändå! :)

Anonym sa...

Apropå centern; Varför fick Ylivainio sparken? Är det hon som gett råd till Annie Lööf om det ligger till i Kina? Eller sagt att det är orättvist att inte alla får lämna blod oavsett bärande av smitta? Eller kanske har Ylivainio sprungit runt och gömt kvitton så inte Aftonbladet fick ut dem inom lagstadgad tid?

/Meikäläinen

Anonym sa...

kommentatorn som har anlag för konspirationsteorier, tror att Wilander är en kryptosocialist, som på ett sublimt sätt sprider en lömsk propaganda om vilket bekvämt liv socialismen leder till.

Karl

Knapsu sa...

Meikäläinen: sparka hela centern!

Karl: Ja, eller så har han bara otur när han tänker. Eller inte tänker snarare.

Anonym sa...

Tja, centern verkar vara på god väg att sparka sig själv. Lööfs dreamteam består numera av en clown och en smygfilmare kan man läsa på nätet.
Gamla centerpartister som man respekterar vet jag har svårt med denna utveckling.

/Meikäläinen

Knapsu sa...

Just ja, några rader om clownen och smygfilmaren skulle ju ha varit med i onsdagens inlägg.
Glömde visst det.