torsdag, september 20, 2012

Kråkor


Smalnäbbad nötkråka, en vanlig syn här i trakten. Speciellt för den som har cembratallar på sina marker.En vanlig kråka, eller gråkråka för att vara korrekt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Å, vad fin den smalnäbbade nötkråkan är!! Har aldrig sett en sån fast jag tillbringat mycket tid i norra Västerbotten. Kanske det är en kustfågel? Måste kollas upp.
Gråkråkan är ju också vacker, och så smarta. De har total koll på när jag lämnar min port och kommer och går brevid/före och tigger hundgodis.
Trodde inte de skulle känna igen mig när jag har andra kläder än de jag har när jag rastar hundarna, men ack vad jag bedrog mig.

Björn Nilsson sa...

För cirka tio år sedan kom det plötsligt en massa smalnäbbingar till Stockholm. Det var ett år när det var dåligt med tallfrön i Ryssland och fåglarna massutvandrade västerut. En del kanske trivdes i norra Sverige och beslöt sig för att stanna för gott?

Knapsu sa...

Björn: Smalnäbbad nötkråka häckar nuförtiden här i östra norrbotten åtminstone har jag för mig. Den kallas ibland sibirisk nötkråka också och brukar, som du säger, göra massinvandringar till våra trakter när det är brist på föda österöver.

Anonym: Jo det är en trevlig bekantskap nötkråkan, roligt att studera hur de går tillväga när de plockar frön ur kottarna. Dessutom är de relativt oskygga.

Att både kråkor och skator är smarta har man ju erfarit.

Kråksimuleraren sa...

Tackar! ;)

Björn Nilsson sa...

Så kallad ekonomisk invandrare!

Knapsu sa...

Kråksimuleraren: du kan nog tyvärr inte ta åt dig, du simulerar ju bara att du är en kråka.
:-)