lördag, november 17, 2012

Nej, inte gick jag på den lätte heller

Trovärdigheten är ju inte sådär jättestor när det kommer ett meddelande via e-post där avsändaren påstår sig vara SEB, Nordea eller Swedbank och där de på knappt begriplig svenska vill att jag ska logga in för att säkra mina konton när jag inte har några konton eller andra affärer med dem.
Nu har det för första gången ramlat in ett meddelande som skall föreställas komma från den bank jag anlitar och man får nog erkänna att de ryckt upp sig, banditerna. En klar förbättring i språkbruket kan man märka och helt omöjligt är det ju inte att någon stackare faktiskt går på det här:

"Handelsbanken visar en stor oro och vill höja säkerhet och integritet i alla våra bankkonton. Vi skulle vilja fästa er uppmärksamhet på följande. Förra året hade Handelsbanken tillsammans med många andra svenska banker, flera storskaliga internet-bedrägerier. Det är därför vi de senaste månaderna, påbörjade ett stort projekt för att bekämpa dessa internet-bedrägerier.

Alla dina online-konton bör kopplas till en nyutvecklad säkerhetssystem, som möjligt gör misstänkta rörelser och utvecklingen i ditt online bankkonton snabbt spåras ned och lösas.

Det har visat sig att ditt online Handelsbanken konto fortfarande inte är utrustade med det nya säkerhetssystemet. Vi behöver 5-10 minuter av din tid att slutföra den här uppdateringen för att säkerställa att ditt konto uppfyller våra nya säkerhetsåtgärder.

Till att börja denna process, kan du använda följande länk: http//
raderadfullänk.
En tjänsteman från Handelsbanken kommer att kontakta dig efter uppdateringen för att slutföra hela processen. När hela processen är klar kommer du att fortsätta använda våra online banktjänster med stöd av ett förbättrat säkerhetssystem. Vi vill tacka er på förhand för ert samarbete.


Med vänliga hälsningar,

Kundtjänst"


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Humor!

Synd bara att det finns de som "går på" dessa uppmaningar.

Inte humor!

Knapsu sa...

Ja tyvärr är det ju en del som går på det. Trots alla varningar.

Kråksimuleraren sa...

Har du inte fullföljt dina åtgärder så får du ju inte full säker het på dina konto och pengarna kommer att vara kvar, stjärp sig! ;)

SEB Kundservice sa...

Hej!
Vad bra att du hjälper till och sprider kunskap om de här bluffmejlen som tyvärr förekommer alldeles för ofta. Tänk om alla var lika uppmärksamma, då hade de försöken till phishing varit värdelösa till slut.

Önskar dig en härlig dag.

//Bella
SEB Kundservice

Knapsu sa...

Detsamma!