tisdag, november 20, 2012

Världsbanken larmar om snabbare klimatförändringar

Världsbanken har presenterat en rapport som varnar för att medeltemperaturen på jorden kommer att öka med 4 grader, snarare än de 2 grader som vetenskapen tidigare varnat för, innan år 2060. En ökning som skulle innebära katastrof för mänskligheten.

Sveriges miljöminister Lena Ek menar att de kommande klimatförhandlingarna i december nu blir allt viktigare:
"– Det här är allvar. Det innebär att alla regeringar måste ta sitt ansvar. Det kanske blir den svåraste klimatförhandlingen någonsin. Vi ska avsluta den gamla regimen och kliva in i en ny klimatreglering för världen". 

Ska vi gissa att de förhandlingarna slutar likadant som de tidigare? Att man stolt meddelar om de lyckade förhandlingarna trots att det enda man lyckats komma överens om är att ha ett möte till nästa år!


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

martin sa...

Allvar för en politiker är inte samma sak som vi vanligt folk menar med allvar. När vanligt folk menar allvar, då är det färdigsnackat om man börjar agera. När en politiker menar allvar, då är det färdigsåsat och man börjar snacka...

Bygger om min bil till etanoldrift. För behöver man incitament från politiken för att göra något, då är man en slav som vill bli ledd, ett får.

Tyvärr kan jag inte bygga bort de allvarligaste miljöproblemen i samhället själv. Tanken att bo på en plats, jobba på en annan plats och handla mat på en tredje. Jag kan inte heller ensam få bukt med den vansinniga idén om att alla behöver en egen "allting".

k sa...

Så är det.