tisdag, januari 08, 2013

2012. Från A till Ö

Asplöven gick upp till HockeyAllsvenskan! En utopi blev verklighet och den största idrottshändelsen i Haparanda sedan Tomas Johanssons VM-guld blev ett faktum.

Bröllop och begravningar. För lite av det förstnämnda och för mycket av det andra blev det under året.

Centerpartiet fortsätter krympa och är snart ute ur riksdagen. Nyliberala budskap om fri invandring i syfte att omöjliggöra välfärdssamhället och pressa ner lönerna, avskaffad skolplikt och plattare skatt lär inte vända trenden.

Dieselröken längs Haparandabanan kanske minskar nu när linjen är elektrifierad. Det tog bara 127 år innan sladdarna nådde ända hit.

Ecospeed heter företagsmagasinet som var först med att publicera en fartygsbild av eders undertecknad. Bogserbåten Jääsalo var motivet.

Fiskgjuseboet i Estland bjöd på bästa direktsända underhållningen i sommar.

Gällivare blev det som vanligt några resor till under året. Av skilda anledningar.

Hungerspelen missade man på bio men den inköptes som DVD. Innan dess hade man läst hela trilogin. Rekommenderas.

Irriterad har jag varit på att det inte varit helt fullsatt i Arena Polarica i vinter. Vad är det med de många ishockeyintresserade jag känner som inte visar sig i hallen?

Juholt lät som en äkta socialdemokrat. Något sådant ville partitoppen i SAP inte veta av och de långa knivarna togs fram.

Kalix Hamn blev till viss del ett fiasko där många miljoner av skattebetalarnas pengar försvann i invallningarna. Vinnare blev den på platsen verksamma skogsindustrikoncernen som fick muddring och utbyggd kaj till en relativt billig penning.

Leksand IF stod för motståndet i den historiska första hemmamatchen i HockeyAllsvenskan för Asplöven. Lagkaptenen och Torneåsonen Juha Silvander, stod för Asplövens första mål i den HockeyAllsvenska historien.

Mora blev målet för den första roadtrippen som Asplöven-supporter. 96 mil enkel väg till den närmaste bortamatchen.

NHL-konflikten rörde om i hockeygrytan i Sverige.

Omöjligt verkar mycket vara nuförtiden. Det går tydligen inte att driva varken hotellverksamhet eller vård om man inte får smita från skatten. Likaså verkar det nuförtiden vara omöjligt att köra tåg på vintern.

Prometheus levererade ett svar på frågan om mänsklighetens ursprung som både kreationisten och den som tror på evolutionen kanske kan acceptera.

Qvalitet var ett begrepp förr i tiden i ett visst mig närstående företag. Numera bortglömt.

Raubtier har man inte sett live alls detta år. Inte godkänt.

Semester hade man för en gångs skull som en "vanlig" Svensson. För första gången sedan 1984 hade man semester fyra veckor i följd. Inte sammanhängande dock eftersom man fick rycka in och ta ett ströskift mitt i ledigheten.

Twitter har man också börjat med, mestadels ishockeyrelaterat som följs. Och twittras.

Utter ute i det vilda fick man se för första gången detta år.

Vyacheslav Trukhno. Mannen som gör vad som faller honom in och allas vår ryske favoritbjörn är som väntat poängbäst i Asplöven.

Whisky. Två 18-åringar har provats: The Glenlivet och Laphroaig. Den sistnämnde i särklass förstås.

X-tra trögt gick det att blogga under året.

Ytterligare idiotier från en regering som leker affär med vårt gemensamma blev det med utförsäljningen av Bilprovningen. Man till och med lånade ut pengarna så att köparen fick råd att köpa stationerna!
Allt som svenska folket äger skall förskingras!

Zlatan! Kommentar överflödig.

Årets bloggare blir Birger Schlaug.

Äntligen börjar det här inlägget närma sig sitt slut!

Öronen kände man behov av att tvätta efter att ha hört Reinfeldts lögner i regeringsförklaringen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Vittula sa...

Well inget i övrigt att lägga till din lista, jaa kanske på W där jag verkligen vill rekommendera Snow Grouse ett W som dricks very very chilled, 6 timmar ifrysen är väl ett mått gott som något !

/Vittula

Knapsu sa...

Normalt så ska väl whisky serveras rumstempererad...men Snow Grouse låter ju som att den skall kylas.
Jag lovar att jag skall prova den om den nu bara finns på butiken.