tisdag, januari 01, 2013

Bra början

Det nya året börjar bra!
Det har nämligen varit ovanligt tyst så här en stund efter midnatt. Förr om åren small och tjöt det av smällare och raketer långt in på nyårsdagen och de sista jättebomberna som nästan fick huset att skaka small av vid 4-5- tiden på morgonen innan det äntligen stillade sig.
Det var inte roligt för skräckslagna husdjur med en så långdragen pina, inte heller för de som behövde sin nattsömn innan väckarklockan ringde vid halvfem-snåret för en ny arbetsdag.

Men i år var det som sagt betydligt lugnare.
Om anledningen till det är att det är sämre tider och att folk i och med det inte har råd med sådana extravaganser eller om det beror på annat vet vi inte, men om det är så kan vi i alla fall konstatera en positiv bieffekt av de sämre tiderna.

Om så är så kan väl Anders Borg sträcka på sig och mena att han gjort djuren och miljön en tjänst när hans frånvaro av en ekonomisk politik lett till att folk har fått det sämre.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

I Norrbotten kanske det är sämre tider, men i Stockholm med omnejd verkar folk ha fått det bättre.
Jag tycker det var ovanligt mycket skjutande i natt. Många "tunga" smällar som säkert kostat flera tusen styck. Och långvarigt.
Tänkte det var jobbskatteavdraget som finansierat idiotin.

Lasse Strömberg sa...

Jag får hålla med "Anonym". I Stockholm var det värre än någonsin. Det small och dundrade runt hela horisonten halva natten. Jag har aldrig varit med om maken.

Anonym sa...

Kan det vara ett tecken på att Fredde och hans polare som bor i fina huvudstaden har fått det bättre på bekostnad av medborgarna som bor ute i det vanliga Sverige?