onsdag, januari 09, 2013

Hunden och Rödluvan

När detta skrivs ligger husets hund på golvet alldeles intill stolen där jag sitter vid datorn.
Det är en hund som ser ut som en hund, beter sig som en hund och betecknas av alla som en hund.
Även om hon själv aldrig har kallat sig för hund så är nog alla ändå överens om att hon är en hund.

"-– Jag har aldrig kallat mig för nyliberal och Centerpartiet kommer heller aldrig att bli ett nyliberalt parti" säger nu Annie Lööf efter den hårda kritiken mot partiets nya idéprogram som varandes alltför nyliberalt.
Men hon tycker ändå att programmet är till stora delar "väldigt bra" och att de bara behöver utveckla vissa skrivningar.
Lööf är med andra ord fortsatt för bland annat att välfärdssamhället skall avvecklas, att lönerna skall sänkas och att staten skall dra sig tillbaka i möjligaste mån för att lämna medborgarna maktlösa i händerna på marknadskrafterna.

Att Annie Lööf inte själv kallar sig för nyliberal betyder lika lite som att en hund inte själv kallar sig för hund.

Man känner ju igen dem ändå.


Det krävs inte ett luktsinne likt en hund för att vädra en nyliberal

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

http://erik-rune.com/wp-content/uploads/2012/09/L%C3%B6%C3%B6f-Thatcher.jpg

/Meikäläinen

martin sa...

Ahh, vad hon menar är att de skrivelser de har i programmet nu, var för genomskinliga för att lura en enda jävel. Det är väl den enda tolkning man kan göra när hon föreslår att de enda åtgärder som behövs i programmet är lingvistiska.

Björn Nilsson sa...

Förslagsvis skriver de nästa dokument med kilskrift eller Induskulturens skrift - den senare tror jag har fördelen att ingen numera kan tolka den! På det viset kan de kanske slippa en massa dumma frågor!

Anonym sa...

På TV4-nyheterna sa Lööf att hon inte vill ha månggifte eller förändringar i arbetsrätten. Vad hon tidigare tyckt om det förstnämnda finns inga offentliga uppgifter om. Men hur menar människan om arbetsrätten? Är det något hon under åratal sagt vara viktigt att ändra på så är det just det. Det finns hur mycket material som helst om det på nätet. Och på centerns hemsida står det också klart och tydligt. Desperat och fullständigt förvirrat verkar det vara.

/Meikäläinen

Anonym sa...

Konstaterar att två av hålen i mitt huvud inte funkar lika bra som förut. Lööf sa att det är förändringar i arvsrätten hon inte vill ha. Jag hörde fel.

Men vad gällde månggiftet har nu någon tidning hittat uppgifter om att hon tidigare uttalat att hon vill ha månggifte. Nu säger hon dock att det har hon aldrig tyckt.

Min försämrade hörsel bekymrar mig. Dock inte för att jag inte hört rätt vad Lööf sagt. I det fallet kvittar det om man vore döv, för så svamligt är det just nu med dem.

/Meikäläinen

Bert Bodin sa...

Surrigt är ordet - Säger både Bill och Bull.

Knapsu sa...

Hur vet man när Annie Lööf ljuger?

Jo, man ser när hon rör på munnen.