fredag, januari 25, 2013

Djävulen dansar ju tango på bron!

 Pappers förbundsordförande Jan-Henrik Svanberg i sin nyårshälsning på sin blogg:

"Arbetsgivarna försöker som vanligt att pracka på oss sina idéer om att ensidig arbetsgivarmakt är vägen till paradiset.  Vi kan komma att mötas av hot och utpressning: ”Sänk lönen eller förlora jobbet” eller ”Ta ansvar! Ge efter!”.
Vårt svar är givet: inga eftergifter; medlemmarnas legitima krav står fast; arbetsgivarnas maktspråk avvisas. Vi släpper ingen djävul över bron!"

Inte riktigt samma tonläge i dagens NSD när tidningen frågar om varför facket ställer upp på arbetsgivarens förslag:

"- Det är ingenting konstigt med att facket förhandlar fram ett förslag med arbetsgivaren, på så sätt påverkar vi utformningen. I det aktuella fallet har det inneburit att vi gett avkall på vissa saker i utbyte mot annat som exempelvis semesterns förläggning. Vi vill vara med från början, men det betyder inte att vi skriver på pappret i slutändan, det avgör medlemmarna, säger Sandberg."

Som skiftarbetande tackar jag våra fackliga förtroendevalda så mycket för stödet med en passande frågande låttitel:


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Vrångstrupen sa...

Saxat från Pappers fejsbok, 30e november:

"Pappers tillåter inte krisavtal

Många företag inom industrisektorn har det för närvarande svårt på grund av den lågkonjunktur som råder. Vissa arbetsgivarorganisationer och deras uppdragsgivare, kapitalägarna, försöker nu lassa över lågkonjunkturens bördor på de anställda genom olika former av krisavtal. Vi ser dagligen hur lokala fackliga organisationer utsätts för hårdhänta krav på försämringar av löntagarnas anställningsvillkor, krav som ofta bär drag av utpressning.
Vi i Pappers har hittills sluppit förslag från arbetsgivarna om krisavtal. Lika bra är det. Pappers avtal tillåter nämligen inte lönesänkningar, oavsett om dessa är kopplade till minskad arbetstid eller inte. I vårt förbund står vi eniga, redo att stoppa eventuella attacker mot våra medlemmar.
Pappers samverkar på många olika sätt med arbetsgivarna i vår bransch för att stärka vår industris lönsamhet och konkurrenskraft, men aldrig så att det försämrar våra medlemmars löner och anställningsvillkor."

Oops!

Knapsu sa...

Kan meddela att jag påtalat hyckleriet till förbundsordförande själv.

Kråksimuleraren sa...

Ett så kallat krisavtal har väl ett bortre datum, detta avtal är för gott, alltså ett skitavtal.

Anonym sa...

Sluta betala utsugarna en massa pengar! Gå ur facket.