måndag, april 04, 2011

Anna-Karin ljuger så hatten trillar av

Anna-Karin Hatt (C) it-och regionminister leverar floskler om Centerpartiet på DN Debatt:

"Centerpartiet är politikens entreprenörer, drivna av passion för enskilda människor och verkliga resultat. ...
Det är inte en rå och kall marknadsliberalism, utan en tydlig och frimodig, varm och grön socialliberalism. Som ger människan det utrymme hon behöver och kan ta, men också erbjuder en hand till stöd den dag kraften tryter. Den bygger på ett tydligt underifrånperspektiv. På omsorgen om varandra, och om den jord vi fått låna. På värderingar om entreprenörskap, solidaritet och global rättvisa."

Man kan ju tro att detta är ett försenat aprilskämt. "Varm och grön socialliberalism" Jo tjenare, Centerpartiets politiska agenda nuförtiden är ju bl.a att sänka lönerna, rasera arbetsrätten, öka klyftorna i samhället, satsa på kärnkraften, bygga motorvägar och utrota vargar.

Centerpartiet är inget annat än ett extremt högerparti befolkat av iskalla nyliberaler som sålt sig till några särintressen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

7 kommentarer:

Indiensolidaritet sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Indiensolidaritet sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Värre snömos var det länge sedan man läste. Men det är ju snart dags att välja ny partiordförande efter skrik-Maud.

Nåväl, fakta är att centern är det mest aggressivt marknadsliberala svenska partiet idag. Bl.a. Federley angriper kollektivavtalets ställning. Och den centerpartistiska näringsministern förenklar för företagen på ett sådant sätt att det försämrar för arbetstagare och fackliga organisationer. Det gäller t.ex. minskade krav för att ta ut extra övertid.

Centerpartiets Ungdomsförbund tar priset - som vanligt. Deras kampanj "Fuck facket 4-ever" är vidrig och så långt man kan komma från varm socialliberalism.

Jag mår illa, som han sjöng Uggla.

/Meikäläinen

Bert sa...

Centern är snart borta. Lugn, bara lugn.

Anonym sa...

Och Tornberg har hamnat i händelsernas centrum eftersom han är valberedningens ordförande i centern. Nu finns det nämligen ett öppet krav i centern att Maud Olofsson måste bytas ut. Men Tornberg säger att det inte finns på valberedningens agenda.

Jojo, än så länge kanske det går att vara som en pastor Jansson, men när öppna krav på partiledarbyte kommer samtidigt som Hatt och andra flyttar fram positionerna så börjas det brännas.

/Meikäläinen

Anonym sa...

Centern kan i dag sägas vara det mest högerinriktade partiet inom regeringen, t o m med drag av landsbygdsförakt", skriver tidigare arbetsmarknadsministern och centerpartisten Börje Hörnlund i nya boken "Vägen till politisk hemlöshet" (Vuxenskolan och Hjalmarson & Högberg).

Ett pragmatiskt mittenparti har - kort sagt - förvandlats till ett aggressivt nyliberalt parti med sossehat som överordnad princip.

Ja, si där en målande beskrivning av en initierad person.

/Meikäläinen

Knapsu sa...

Och nu drar Tornberg ut i försvar för Maud angående Vattenfall-bonusarna, Maud har inte skrivit på något och allt är sossarnas fel.
(Väldigt vilken koll han har på vad Maud har och inte har gjort!)