onsdag, april 20, 2011

Deklarationstider

När jag sitter där med min deklarationsblankett och skall göra avdraget för resor till arbetet så dyker plötsligt Maud Olofsson upp i mina tankar.

Ur Corren:
"Någon som kommer ihåg bensinskattedebatten under valrörelsen. De rödgröna föreslog en bensinsinskattehöjning med 40 öre/l att tas ut under två år. Nödvändiga resor till och från arbetet skulle kompenseras fullt ut med högre reseavdrag. Allianspartierna med Maud Olofsson, i spetsen var snabb med sin analys; landsbygden skulle avfolkas och industrin i framför allt glesbygden skulle slås ut.

Den 27/9 2010, 11 dagar efter valet, tankade jag min bil för ett pris på 12,23 kr/l 95-oktanig bensin. Nu, 2/3 2011, tankade jag igen på samma station för 13,93 kr/l 95-oktanig bensin, det vill säga en prisstegring med 1,71 kr/l på lite drygt fem månader. Bara statens uttag av moms på prisökningen är näst intill lika stor som de rödgrönas förslag till bensinskattehöjning och det på fem månader. Någon kompensation genom ökat reseavdrag på grund av denna kraftiga prisstegring är det inte tal om"


Förståeligt nog så har inte Maud, eller Allianspartierna överhuvudtaget, pratat så mycket om bensinskatter (eller reseavdrag) efter valdagen.

Jobbskatteavdraget däremot har de pratat mycket om. Det som visade sig åka rätt ner i bränsletanken.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Förut blev jag alltid uppretad och aggressiv när någon skrev Maud Olofsson. Pga hennes outgrundligt extrema okunskap och inkompetens.

Numera blir jag extremt trött ibland när någon skriver hennes namn. Tar mig en virre på en gång för att inte somna bums nu.

/Meikäläinen

Knapsu sa...

Du har blivit avtrubbad!
;-)

Anonym sa...

Måhända. Men jag undrar om det är hjärnans försvarsmekanism när något känns nog dumt och inkompetent?

/Meikäläinen