måndag, april 18, 2011

Ge Johan Norberg en lång, lång semester

Nyliberalerna förnekar sig inte, Johan Norberg kallar sig själv liberal i den klassiskt europeiska traditionen, den som talar om individuell frihet från förtryck.
Men det är som alltid det gamla vanliga nyliberala förespråkandet att den starke och mäktige skall ha rätt att förtrycka den mindre och svagare som Norberg för fram i Aftonbladet:

"I USA har anställda ingen lagstadgad rätt till semester. I stället beslutar arbetsgivarna om de vill ge sina anställda betald ledighet, och i så fall hur länge. Det är ett system som Johan Norberg även skulle vilja se i Sverige"

Norberg tror att "det är möjligt att den yngre generationen och kanske invandrade grupper skulle vara mer benägna att börja förhandla"

"Förhandla"? Det skulle nog inte bli mycket förhandlingar, risken för att bli utsparkad i arbetslöshet skulle avhålla de flesta anställda från att begära betald semester.

Johan Norberg verkar behöva semester, en väldigt lång sådan.

Uppdatering: Se där, fort hakade arbetsgivarna på. Jonas Milton på Almega vill skrota industrisemestern: "Vi har inte råd att ha sommarstängt när resten av världen jobbar"

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: