söndag, april 03, 2011

Ett damoklessvärd över regeringen

Skattebetalarnas förening, eller Skattebetalarna (är det inte lite ironiskt att heta så när det sista man vill är att betala skatt?) som de heter nuförtiden, och den borgerliga tankesmedjan Timbro har inrättat en ombudsman mot slöseri med skattepengar, SlösO.
På deras webbsida finns ett formulär där man kan anmäla slöseri med skattepengar. Det har jag gjort. Jag har, som "förbannad skattebetalare", anmält regeringens satsning på jobbcoacher som ett slöseri med skattemedel.

Nu uppmanar jag fler att till SlösO anmäla slöseri med skattepengar. Några förslag på slöserier som kan anmälas är:

-Riskkapitalbolag inom vård, skola och omsorg som inte betalar någon skatt profiterar på våra inbetalda skatter och 4 miljarder av våra skattemedel förskingras till skatteparadis som vinst istället för att återinvesteras i välfärden.

-FAS 3 vansinnet. Regeringen öser ut 1.56 miljarder (beräknas bli 2,82 miljarder 2013) som bidrag till företag för att de ska få gratis arbetskraft, samtidigt som de som är föremål för åtgärden bryts ner som viljelösa ting som ändå inte får en anställning utan hänvisas till socialkontoret.

-Det alltmer svällande regeringskansliet som missbrukas av regeringen och används som ett rent propagandaorgan för De Nya Moderaterna.

Fler exempel finns, så låt oss nu vända borgarnas vapen emot dem själva och använda de borgerliga institutionerna likt ett damoklessvärd hängande ovanför regeringens huvud!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: