måndag, april 18, 2011

Ursäkta DN, och förlåt att vi finns till

Det går bra för Stockholm, därför vill Stockholms handelskammare sänka skatten för de som tjänar allra mest!
I en artikel med det tydliga syftet att skapa opinion för skattesänkningar och samtidigt få folk att sympatisera med de stackars rika i Stockholm propagerar Timbros Maria Ranka för ett avskaffande av värnskatten och en översyn av det kommunala omfördelningssystemet.

Ett ganska förvirrat resonemang genomsyrar hela artikeln där handelskammaren hävdar att "värnskatten slår hårt mot regionen" samtidigt som man hävdar att 40% av Sveriges tillväxt förväntas komma från Stockholm. Att värnskatten dessutom betalas till staten och inte till Stockholm och sålunda inte har med skatteutjämningssystemet att göra visar ju bara att Ranka är ute och agerar skattegråterska åt de mest välbärgade.

DN som älskar att peka ut allt och alla norr om Stockholm som lata bidragstagare, passar ju självklart på att elda på norrlandhatet genom att påpeka att Stockholmspolitikerna länge klagat över att de ”bygger simhallar i Norrland”.
Detta trots att det i artikeln framgår att det är Göteborg och Malmö som är vinnarna i skatteutjämningen.

Kära DN. Kära stockholmare. Jag vill passa på att be alla er om ursäkt för oss alla utanför Stockholm, vi som jobbar i bl.a exportföretagen inom verkstadsindustrin,bilindustrin,gruvorna och stålverken,pappers- och massaindustrin,sågverken samt jordbruksproduktion.

Förlåt att vi parasiterar på er! Det måste vara tungt att tvingas försörja hela svenska folket med erat latteserverande och hushållsnära tjänster.

Det kanske vore bäst att vi skildes åt så att var och en får klara sig själv.

För det är väl det ni vill?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Undrar hur mycket skattepengar bidragstagarna i Stockholm kostar? Nu menar jag de som får ROT- och RUT-avdrag. Och ränteavdrag. Läste att ROT&RUT kostar 20 miljarder per år. Lika mycket som landets polisväsende.

Undrar också vad tillståndet heter som man befinner sig i då man får dessa lite "finare" bidrag? Utanförskap heter det ju när man får sjukersättning och A-kassa. Kanske det heter innanförskap när man är frísk och har jobb och får bidrag som kallas för avdrag?

/Meikäläinen

Bert sa...

Tack för den drapan. Den värmer.

Björn Nilsson sa...

Nåja, jag minns under IT-boomens värsta tid när någon tyckte att Stockholm kunde gå ur Sverige och gå med i USA i stället. Nu handlar det ju inte om att gå ur Sverige längre, ni övriga får ju faktiskt vara kvar med oss, utan att få lite lugn på alla gnällisar ute i buskarna. ...
Tja, härska genom att splittra är en gammal taktik. Det kanske går att få några överbelånade bolånetorskar i Stockholm att tro att deras prekära läge skulle bli bättre om folk utanför regionen får det sämre. Slutsumman torde bli att det blir sämre för de flesta, såväl inom som utom Stockholm. (Och det finns ju faktiskt en hel del "vanligt" folk här också som inte har det för fett.)

Knapsu sa...

Björn: Precis! Och härska genom att splittra-taktiken har ju Reinfeldt nu varit framgångsrik med i 5 år.

Men jag erkänner att jag stört mig länge på DN som genomgående verkar kampanja emot och förtala i princip allt utanför huvudstaden.

Därför kommer det ibland såna här uppkastningar från min sida.