måndag, april 11, 2011

Fredrik den fege

Allt är som vanligt med våra ministrar i landet Sverige, Socialförsäkringsminister Kristersson anklagar läkare för att ljuga när de protesterar mot sjukförsäkringsreglerna, Näringsminister Maud Olofsson ljuger som en häst travar om Vattenfalls bonusregn över direktörerna och den sjävutnämnde landsfadern Fredrik Reinfeldt fegar ur debatterna.

Att Fredrik Reinfeldt inte vill möta Håkan Juholt i debatt om sjukvården inför omvalet i Västra Götalandsregionen är ju inte oväntat. Moderater vill ju inte debattera sjukvården och dess villkor, de kan ju bara förlora väljare i en sådan debatt eftersom väljarna anser att patienternas behov går före marknadens. Dessutom har ju Reinfeldt nu under sina fem år som statsminister uppvisat en inte särskilt snygg förmåga att hålla sig undan både när det blåst snålt och när obekväma debattutmaningar kommit upp. Hur många gånger har han inte varit som bortblåst när det stormat och lämnat exempelvis Husmark-Persson att försvara regeringens inhumana sjukförsäkringspolitik?

Nu har hans feghet gått så långt att inte bara hans opponenter utan till och med självaste Tokmoderaten kallar honom för "Fege Fredrik"

Moderata Mary är däremot, likt en hjärntvättad sektmedlem, trogen Reinfeldt, försvarar honom och tycker tydligen att han bara ska debattera på egna villkor. Hur fegt är inte det? Att bara debattera när man själv får sätta agendan?

Ett inlägg som sedan får en ganska komisk fortsättning. I ett följande blogginlägg hävdar moderata Mary att hon minsann är den mest självständige bloggaren av alla och får svar på tal i kommentarsfältet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jojo, han vill ha ett färdigskrivet manus med sig innan han törs gå till debatt.

Hur som helst, låtsasförändringarna i sjukförsäkringen, Maud/Vattenfall/bonus-affären samt en kommande ny skattesänkning ger ju en del angreppspunkter för vilken som helst oppositionspolitiker. Kanske lika bra att gå och gömma sig just nu och låta det lugna ner sig, tänker statsministern?

Men jag tror ändå att han är mest rädd för att Juholt ska gå bättre hem i stugorna när debatten sänds på TV.

/Meikäläinen

Knapsu sa...

Jepp, så är det.