måndag, oktober 17, 2011

Aftonbladet kampanjar vidare

Beroende på vilket budskap nyhetsförmedlaren vill föra ut kan han välja hur han vinklar en nyhet. Ofta räcker det med en slagkraftig rubrik för att få fram sitt budskap. Det är ju rubriken och inte innebörden av texten i artikeln som fastnar i medvetandet hos tidningsläsaren.

DN presenterar resultatet av en opinionsundersökning på följande sätt:

"S-väljare: Rätt att stanna."
"Trots bidragsaffären stöder en majoritet av s-väljarna Håkan Juholt. Sex av tio anser att han bör stanna kvar som partiledare"

Aftonbladet å sin sida väljer en annan vinkel:

"Väljarna har tappat förtroendet för Juholt"
"I en undersökning gjord av Sifo och Svenska Dagbladet tycker 42 procent av de tillfrågade att han ska avgå"

Är det någon som tror att Aftonbladet INTE försöker sänka Juholt?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Aftonbladet gör allt för att sänka Juholt. Det blir mer och mer uppenbart för varje ord som skrivs eller sägs från deras sida. Lyssnade på när Jan Helin blev intervjuad i radioprogrammet Medierna. Mannen som nu gett begreppet "nyttig idiot" ett ansikte.

Jag undrar bara vilka som använder Aftonbladet som vapen?

Jan Helin sa, apropå granskade politiker, att om man inte står ut med hettan ska man gå ut ur köket. Och Juholt har imponerande nog pallat hettan fast Helin gjort krokben, hällt matolja på Juholt och sedan försökt elda upp hela köket. Detta på någons beställning. Vems?

/Meikäläinen

Kråksimuleraren sa...

Bojkottar totalt Aftonhoran nu mer, vägrar läsa skiten oavsett vad de skriver!

Bert sa...

Hur många gånger kan en slaskpresstidningsledare göra bort sig?

Det är snudd på kränkande att de tror att vi går på dravlet.

Bojkotta! Stöd inte verksamheten. Jag slutade med det i slutet av sjuttiotalet. Redan då hade det barkat rakt åt he......!

Glad att andra insett det, även om det ännu är för få.

Anonym sa...

Den här kommentaren till Lena Mellins skrivande idag togs bort:

"Tycker att Lena Mellin m fl på AB borde ha förstånd att med en skammens rodnad dra sig tillbaka och inte skriva en rad till i ämnet Juholt."

Lättstötta är de också!

/Erling

Anonym sa...

Lena Melin kör på samma spår som Jan Helin. Det där om att man inte ska skjuta budbäraren när budskapet inte passar.
Men det där om att inte skjuta budbäraren gäller inte om budskapet är medvetet falskt och medvetet ämnat att skada den det handlar om. Då kan inte budbäraren gömma sig bakom att den är budbärare.

Men vems budskap bär de fram?

/Meikäläinen

Knapsu sa...

"Självklart skjuter man budbäraren när man finner att denne ändrat i depeschen längs vägen."

Knapsu sa...

Melin och Helin menar tydligen att de har rätt att fabricera och publicera lögner om någon, om denna någon (i deras ögon) inte är kompetent.

De är ju helt sanslösa!

Anonym sa...

Nu har Aftonbladet två centerpartister och två moderater som också går att börja släpa i smutsen pga hyresersättningar. Men det blir nog inget av med det, gissar jag. Som tur är får väl tilläggas. För det får vara slut på dumheterna från Helin&Melin.

/Meikäläinen

Anonym sa...

I Kvällsöppet ikväll satt Lena Melin och blånekade till att de skrivit att hyresreglerna var glasklara. Trots att flera personer hade med sig kopior på det som stått i Aftonbladet och visade dem och nästan tryckte upp texterna i trynet på henne. Aftonbladet har verkligen bestämt sig för att leva i sin egna förljugna värld med sin egentillverkade sanning.

/Meikäläinen