tisdag, oktober 11, 2011

Kommer den motvillige partiledaren att avgå?

”Oj! De är inte kloka. Jag är alldeles för yvig, ostrukturerad – jag har inte en personlighet som passar för att ha ett sådant ledande uppdrag. Jag vet det, jag känner mig själv väldigt väl. Jag ser det som helt otänkbart. Jag har varken kapaciteten politiskt eller socialt att ställa mig först i Sveriges största politiska parti. Jag inser min begränsning.”

Håkan Juholt när han tillfrågades om att kandidera som ny partiledare i Socialdemokraterna.

När ingen annan ville ställa upp så accepterade ändå den tydligen innerst inne motvillige Håkan Juholt att väljas till Socialdemokraternas partiledare. Frågan är nu om Juholt kommer att avgå och hur smärtsam processen att hitta en ny ledare blir?

Åtminstone retoriskt så har Juholt gett ett intryck av att vara en äkta socialdemokrat, så om ett partiledarskifte nu blir aktuellt så får vi hoppas att den påbörjade (?) vänstersvängen fortsätter och partiet landar i valet av S-kvinnornas ordförande Lena Sommestad som partiets ledare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Det krävs nog en medlemsrevolt för att få in Lena Sommestad på toppen. Hon är alldeles för skärpt för att falla medelmåttorna i partiledningen på läppen. Vilket är synd.

Jan Wiklund sa...

... och medlemsrevolt vet nog inte sossar vad det är.

Anonym sa...

Det vore underligt om inte Juholt tvingas avgå. För Expressen verkar ju inte ha några problem att hitta fler pinsamma historier i riksdagens redovisningspärmar.

Men detta kan vara början på något nytt. Vänsterpartiet, med förhoppningsvis Jonas Sjöstedt vid rodret, kommer mest troligt att få fler sympatisörer liksom Miljöpartiet.

/Meikäläinen

Knapsu sa...

Vi får se vad Juholt-affären landar i. Just nu är det så motstridiga uppgifter, å ena sidan verkar journalisterna tvärsäkra på att han ljuger och fifflat medvetet, och å andra sidan låter Juholt tvärsäker på att det handlar om rena missförstånd.