onsdag, oktober 12, 2011

Vad är det som pågår egentligen?

En uppföljning till föregående inlägg om reglementet för hyresersättningarna för riksdagsledamoterna.

Den som för bara ett par dagar sedan gick in på riksdagen.se och letade efter reglerna för hyresersättningarna hittade följande:

Övernattningsbostad och hotell

En ledamot som bor mer än 50 kilometer från Riksdagshuset har rätt till en övernattningsbostad i Stockholm. Riksdagen har cirka 250 övernattningsbostäder som ledamöterna kan använda kostnadsfritt.

Den som har en egen övernattningsbostad i Stockholm kan få ersättning för den med högst 7 000 kronor per månad.

Ledamöterna får ersättning för hela kostnaden för hotellrum vid tjänsteresor.”

Går man så in där idag och läser så hittar vi en mera utförlig text:

"Ersättning för egen övernattningsbostad i Stockholm

En riksdagsledamot är berättigad till ekonomiska förmåner enligt lagen om ekonomiska villkor. Där framgår att en riksdagsledamot som har mer än 50 kilometer från sin privata bostad till Riksdagshuset kan få ersättning för en egen övernattningsbostad i Stockholm. För en sådan övernattningsbostad som ledamoten själv hyr betalas en ersättning som motsvarar den faktiska kostnaden upp till ett visst belopp. För närvarande uppgår den maximala ersättningen till 8 000 kronor per månad. Det är alltså den faktiska kostnaden som ersätts.

För att få ersättning för en övernattningsbostad fyller ledamoten i en blankett och skickar den till ledamotsservice tillsammans med en kopia på hyreskontraktet eller motsvarande dokument där hyran/avgiften framgår.

Bestämmelserna tillämpas så att ledamoten får ersättning för sin del av bostadskostnaden om ledamoten bor tillsammans med någon annan."

Reglerna har alltså ändrats/preciserats mer. Det framgår också att uppdateringen skett 2011-10-10. Alltså 3 dagar EFTER att Aftonbladets avslöjande om Håkan Juholts hyresersättning detonerade i media!!

När Juholt konfronterades med Aftonbladets uppgifter så talade han sanning. Idag är reglerna plötsligt ändrade och Juholt framstår som en lögnare!

Vad är det som pågår här egentligen?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

11 kommentarer:

Anonym sa...

Att jag aldrig lär mig. I politik och kärlek är allt tillåtet. Trodde igår på det som skrevs och att Juholt är körd. Men idag börjar jag se något annat bl.a. tack vare en advokat som kollat upp sakförhållanden.

Konspirationsteoriernas mästare Styrman tror på sin blogg att Juholtförföljelsen har sin grund i att regeringen ville begränsa skadan av Uppdrag gransknings program om utvisningen av egyptierna genom att samtidigt släppa Juholtnyheten. Om det är det eller något annat som ligger bakom är svårt att veta. Men efter att läst om hyresregelverket som inte funnits luktar det hela ren politisk förföljelse.

Och den ständigt flinande ordbajsande juristen Annie Lööf (C), som skrivit sig i Värnamo för att kunna ta del av hyresersättning i Sthlm, kunde inte hålla sig till oskrivna regler om att inte beröra skandalfrågor från riksdagens talarstol. Men det var ju att vänta. Nyliberala som ännu blivit inte torra bakom öronen brukar göra så.

/Meikäläinen

Knapsu sa...

Vikande opinionssiffror för moderaterna, en skuggbudget med ett innehåll till skillnad från regeringens som sågats t.o.m av borgerliga ledarskribenter, Lundin Oil-affären som börjar nafsa Bildt i hälarna, journalister som ser sitt rut-avdrag hotat eller kanske rosornas krig?

F-n vet, men nåt skumt verkar det vara.

Anonym sa...

"Någon vill mig illa", sa Juholt häromdagen. Ja, journalistdrevet gör då sitt bästa för att hjälpa till med det.

Endast TV4 har berättat om att hyresregler inte funnits. Men alla journalister har nu lämnat hyresfrågan (utan att berätta att de okritiskt drivit den utan att kolla fakta) och koncentrerar sig nu på andra påståenden och rykten. Nu senast ikväll i Expressen om påstådda "varningar" om Juholts leverne inför att han blev vald till partiordförande.

Uppenbart är att målet är att få bort Juholt och/eller skada (S). Vem som ligger bakom är inte än så länge lätt att räkna ut. Men den eller de som ligger bakom verkar ha bestämt sig.

/Meikäläinen

Anonym sa...

Den som ligger bakom har nog bestämt sig. Sen är det troligen fler som hjälps åt, och media är inte sämst på att driva saken.
Jag skulle önska att de la lite av sin energi till att kolla övriga i regeringen angående tjänsteresor, lägenheter o.s.v. De skulle antagligen hitta en hel del skelett. Men eftersom borgarna styr media så kommer de inte att titta på nån annan än Juholt för att försöka hitta fel han begått.

Knapsu sa...

Om media skulle nagelfara alla riksdagsledamoter lika noggrant som de gjort med Juholt och kräva deras avgång, så skulle nog riksdagen inte ens få ihop till ett fotbollslag efteråt.

Anonym sa...

Medias agerande har ryssarna har ett namn på: "Nyttiga idioter".
Dvs sådana som okritiskt går andras ärenden utan att förstå det eller ha förmågan att tänka ut. Osmakligt.

/Meikäläinen

M Björnfot sa...

Men Håkan sa ju själv i fredags att han brutit mot regler som, för att använda hans egna ord, är solklara. Vilka regler menade han då?

Anonym sa...

Björnfot tillhör gänget som omfamnar den klassiska drevjournalistiken. Nyttiga idioter som som hänger på varandra utan att kolla fakta men som har som mål att få en person avsatt. Men att Björnfot och andra alliansanhängare beter sig så var bara att vänta sig!

/Meikäläinen

Anonym sa...

Så det så, Björnfot.

/Meikäläinen

M Björnfot sa...

Jag vill verkligen inte ha Håkan Juholt avsatt, för min del får han gärna sitta kvar tills han dör. Fortsätter han så här så är det ju öppet mål 2014!

Knapsu sa...

Björnfot: Som framgår av mitt senare inlägg om Juholt-drevet så trodde jag också att Juholt använt formuleringen "glasklara" (inte solklara) men inte heller det är sant. Det är ett helt och hållet fabricerat citat av AB.

Länk:
http://bomelkermalmberg.blogspot.com/2011/10/aftobladet-forfalskade-hyresregler.html