lördag, november 12, 2011

Det här med att ställa krav för debatten

Socialdemokraterna kommer vägra att delta i SVT-debatter om kanalen fortsätter ställa partiet på samma sida av studion som Sverigedemokraterna.

– Hade vi gjort det nu, hade vi tvingats göra det ända fram till nästa val, säger Håkan Juholt.

Så nu gnälls det och rasas i media och bloggar över Håkan Juholt och Socialdemokraternas krav för att medverka i partiledardebatter i SVT.

Men om vi tar och skruvar tillbaka klockan några år och tittar hur det såg ut innan valet 2010.

Ur Aftonbladet i december 2009:

"Sedan valet 2006 har regeringens ministrar ofta vägrat debattera med oppositionen. Borg, Reinfeldt, Ask och de andra har ställt det som krav för att de själva ska medverka i radio och tv. Inga debatter eller studiosamtal med Sahlin, Östros, Bodström eller någon av de andra företrädarna för den röd-gröna alliansen.

Och massmedierna har gått med på kraven.

.....
Enligt ett dokument som tagits fram av Socialdemokraterna har regeringen dragit sig ur minst 50 debatter sedan den borgerliga alliansen vann valet. Vid femtio tillfällen har landets ministrar alltså krävt att få tala utan att bli emotsagda av sina politiska motståndare.

I gårdagens Expressen förklarade Reinfeldt på samma förment upphöjda vis att skälet till debattbojkotten är att oppositionen är för dålig. Sahlin ”vill möta mig för att gnälla”, sade han."

I tre år vägrade Fredrik Reinfeldt och hans ministrar i stor utsträckning att debattera med oppositionen och krävde att istället få stå emotsagda.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: