torsdag, november 10, 2011

Europas meste moderat har avgått

Berlusconi har avgått.

Innan nu Sofia Arkelsten förklarar för oss allihop hur Moderaterna hela tiden varit emot Silvio Berluscioni som Italiens premiärminister så kan vi väl kolla vad moderaterna tyckte om italienarnas val av Berluscioni som premiärminister när det begav sig:


"- Berlusconis valseger är jättebra för Italien och jättebra för Europa"


/Gunilla Carlsson, gruppledare för moderaterna i EU-parlamentet


"En ny italiensk regering under Silvio Berlusconis ledning kommer att kunna genomföra reformer för att öka tillväxt och sysselsättning. En sådan politik gagnar Italien och Europa".

/Moderatledaren Bo Lundgren.


Ett "förstklassigt ekonomiskt team"

/Den Allsmäktige Carl Bildt om Italiens regering.


"Jättebra för Italien och jättebra för Europa, en ökad tillväxt och sysselsättning. En sådan politik gagnar Italien och Europa"

Jajamensan, det har vi ju sett hur fantastiskt bra det gått för Italien i Europa och EMU! Och vad det innebär för övriga EU-länder.

Som bonus när vi nu konstaterat att italienarna röstade fram en helt inkompetent regering så läser vi nu hur den moderate ministern Gunilla Carlsson jämför De Nya Moderaterna med Berlusconis Forza Italia:

"- Vi samarbetar bra med Forza Italia i parlamentet. Jag är glad att det gick bra för Berlusconi i valet, säger hon.Och likheterna mellan hans Forza Italia och moderaterna är stora, menar hon:
- Båda förespråkar kraftigt sänkta skatter"

Likheterna mellan Forza Italia och Moderaterna är altså stora.

Det innebär väl att den som röstar på De Nya Moderaterna i nästa val vill att Sverige också så småningom skall tvingas att vandra samma steniga och plågsamma stig som Italien nu kommer att tvingas att välja?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

Bert sa...

Hur ska de nu vända och vrida på dessa uttalanden, så att det passar in i den moderata historieskrivningen. (De har ju en viss rutin.)

Det blir intressant att höra.

Fredrik sa...

Bevis har aldrig rört borgarna i ryggen.

Hur många bevis för privatiseringar och dess fantastiska effekter var inte lögn eller manipulerad fakta?

De skiter i att förklara sig. Tystnad. Det nya svart.

Sen säger landsfadern: jag tar ansvar.

Klappat och klart.

Tragedin!

Knapsu sa...

Ansvar är något en politiker säger, inget han tar. Har aldrig varit heller.