söndag, november 13, 2011

Som sagt var

Som en uppföljning till föregående inlägg saxar vi följande från Jens Holm:s blogginlägg den 10 november:

"Idag skulle jag ha debatterat apoteken och riskkapitalisterna i Studio ett (för övrigt ett av mina favoritprogram, som jag sällan missar). Allt var riggat. Programmet hade läst vad jag skrivit och en researcher hade diskuterat frågan med mig. Nu var det bara dags att hitta en motdebattör. Igår var Anders Borg väldigt snar på att uttala sin upprördhet över skattefifflande riskkapitalister i apoteksbranschen, men idag avböjde han att vara med. Det gjorde också socialminister Göran Hägglund, liksom hans statssekreterare, liksom andra borgerliga politiker. Ingen ville ställa upp. Engagemanget i frågan var som bortblåst…

Ungefär en timme innan jag skulle ha varit med i programmet meddelar Studio ett mig att man avblåst det hela. Ingen på den borgerliga sidan ville ju debattera. Och jag kan ju inte sitta där själv och kritisera, eller hur?

Det är bara att gratulera Anders Borg och hans PR-maskineri. Strategin är väldigt enkel: var med i media då ni vinner på det, avböj så ofta ni kan om det inte är till er fördel."


Man börjar alltmer undra om borgerligheten, och i synnerhet Moderaterna, längre är politiska partier? Eller om de snarare är en betald högertankesmedja, som på uppdrag av storföretagen skall förvandla Sverige till ett slags företag de kan utnyttja till att föra över alla skattepengar från det arbetande folket till deras egna redan välfyllda kassakistor?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Det kanske är ett tankefel att debatter med Alliansen är det viktiga? Det kanske är väsentligare att se till att flertalet väljare får klart för sig att Alliansen inte är så bra (åtminstone om man själv har något att komma med) och att man då i stället bör trumma upp väljarstödet?

Knapsu sa...

Att stå på ett torgmöte och tala är nog bra, men det lockar nog mest de redan frälsta. Debattartiklarna i tidningarna får nog också mest de redan frälsta att läsa. Det är vad jag tror.

Därför tror jag också att det är viktigt med debatterna, eftersom man då får, inte bara chansen att platta till Alliansen och dess skitpolitik, utan man får även framföra sina argument till den som annars bara lyssnar på Den Store Landsfadern och kanske t.om får dem att börja tänka till lite.

Man når helt enkelt en större och bredare publik med debatterna i TV.

Det är vad jag tror.